A kapitány meg a többiek

 

 

Hétvégi versenykörkép 

Június első hétvégéje termékenynek bizonyult golfversenyek szempontjából: Hencsén Ranglistaversenyt, Kisorosziban a Gáti Ferenc Emlékversenyt rendezték meg szombaton, a Balaton Golf Club vasárnap a MaxxRoyal Cuppal indította a nyarat, és újabb fordulójához érkezett a Highland és a St. Lőrinc versenysorozata is.

 

Hencse & Elite Sport Club - RV

A nyár első ranglistaversenyét Hencse rendezte meg szombaton, amely Bartos Botond Bálint számára hozta el a sikert. A Zala Springs golfozója különösen a front nine-on brillírozott: 5 par és 2 bogey mellett 2 birdie-t ütött, a back nine-on hat par mellett 1 dupla és 1 bogey került a score-lapra, így összességében +3-as (75) eredménnyel született meg a győzelem. Mögötte MidAm gigászok küzdelme zajlott a dobogóért, Magyar Krisztián és a szlovákok elleni válogatott fellépésre készülő, Meznerics Gergely között. Az előző hétvégi tatai Golf Liga forduló első és harmadik helyezettje végül együttállásban, 77 ütéssel zárt, a jobb hátsó kilencével Magyar a második, míg Meznerics a harmadik helyen végzett. 

A stroke-hcp kategória nyertese a nőknél, Dr. Varga Irén, a férfiaknál Dr. Csete Béla, a junioroknál az U16-os Zala-Kovács Péter, míg a senioroknál Nagy II. László lett. 

EREDMÉNYEK 

 

20230604_hencse.jpg

 

Gáti Ferenc Emlékverseny 

Szombaton az egykori Kék Duna Golf Club és a Kisoroszi pálya megálmodójának tiszteletére stableford versenyt rendeztek a Magyar Golf Clubban. A versenyt a Zala Springs U18-as tehetsége, Ran Jeffrey Shaojié nyerte, a Nettó A első helyén Andrejszki Tibor, míg a B élén dr. Facskó István végzett. A versenyzés élménye mellett a Magyar Golf Club célja a névadó, Gáti Ferenc emlékének ápolása is, aki a hetvenes évek közepétől kezdve a magyar golf feltámasztásán fáradozott, és vált ezáltal a magyar golfsport megkerülhetetlen legendájává.  

EREDMÉNYEK 

 

20230604_kisoroszi.jpg

 

MaxxRoyal Cup

A Balaton Golf Club a MaxxRoyal által támogatott stableford versennyel folytatta az idei sikertörténetet. Bár térdproblémái miatt tavaly júniustól egészen idén áprilisig nem versenyzett, Batta Krisztina azóta sikert sikerre halmoz a 2023-as kiírásban: a Winter Cupon a magyar női kategória bronzérmét vihette haza, egy hónapja pedig a győzelmet vívta ki a Senior Tavaszon a nők körében. Udvari technikás pályája úgy tűnik hálás helyszín a senior hölgyválogatott csapatkapitánya számára, hiszen a Senior Tavasz után vasárnap a MaxxRoyal Cupon is ihletett formában játszott, ezzel megszerezve a bruttó győzelmet. 

A férfiak nettó A kategóriájában Novák Szabolcs, a nettó B-ben Avidor András végzett az élen, a nőknél a MidAm nő válogatott kerettagja Fiserné dr. Koplányi Eszter, a senioroknál a Balaton Golf Club masters korosztályú játékosa, Csepregi Csegő, míg a juniorok körében a Continental U14-es tehetsége Mohácsi Márk Dávid érte el az első helyet. 

EREDMÉNYEK 

 

20230604_batta_krisztina1.jpg

 

Sunset III.

Folytatódott a Magyar Tibor show a Sunset versenysorozat keretében. Magyar a május végi második forduló után a harmadikon is diadalmaskodni tudott kilenc szakaszon. A negyedik felvonást július 9-ig rendezik.  

EREDMÉNYEK

 

20230604_magyar_tibor.jpg

 

Highland Társasági Verseny MINI WALLIS MOTOR PEST forduló

Szuper értékes díjakkal került megrendezésre a Highland Társasági Verseny következő fordulója, stableford formában, kilenc szakaszon. A versenyt a Highland Golf Club játékosa, Bibity Zsolt nyerte, hat par mellett két bogey-t és egy birdie-t ütve. 

EREDMÉNYEK 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés