„Megérett a csapat!”

Batta Krisztina Magyar Női kategóriában harmadik helyezést ért el a 4. Nyílt Winter Cup áprilisi tornáján. A szenior női válogatott csapatkapitányával beszélgettünk.

 

Gratulálunk a Winter Cup-on elért előkelő helyezésedhez! Hogyan tudtad megőrizni a koncentrációdat a három nap során?

Minden nézőpont kérdése: sorra érkeznek a gratulációk, és örülök, hogy úgy tűnik, meg tudtam őrizni a koncentrációmat, én azonban egy kicsit másképp éltem meg ezt a három napot. A térdproblémáimnak köszönhetően tavaly június óta nem vettem részt versenyeken, tehát ez a megmérettetés valódi kihívást, fizikai megterhelést jelentett a számomra. Hetente mindössze egyszer van módom gyakorolni a golfpályán, ám a remény hal meg utoljára, nagy elvárásokkal indultam a kupán. A második nap után még reménykedtem, hogy nemzetközi fronton is megtarthatom a harmadik helyet, de a fináléra már elfáradtam. Ennek ellenére számos játékost magam mögé utasítottam, így nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel.     

 

Hogy telnek a napjaid mostanában, hogyan tartod magad formában?

Két hónappal ezelőtt elkezdtem biciklizni, naponta félórát edzettem, de a verseny előtt két héttel le kellett állnom vele, mert a csípőm nem bírta a terhelést. Ennek ellenére nem adom fel, arra törekszem, hogy megtaláljam a számomra legmegfelelőbb edzésmódszert.

 

Nemrég lezajlott a szenior női válogatott legújabb edzése. Mi a véleményed a csapat teljesítményéről?

Már az év eleje óta megfigyelhető, hogy a hölgyek rendkívül motiváltak és eltökéltek, a hozzáállásuk nagyon sokat fejlődött az elmúlt négy évben – hiába, lassú víz partot mos. Külön kiemelném, fantasztikus edzőnk, Tóbiás Zsolt szerepét ebben a folyamatban, hiszen ő már évek óta mindent megtesz azért, hogy a csapatból kihozza a maximumot.

 

Milyen tervekkel vágtok neki az idei szezonnak?

A római Női Szenior Bajnokságról számos éremmel tértünk haza, és tervezzük, hogy idén is részt veszünk az éves Marisa Sgaravatti Trophy-n. Szeretnének elindulni a Szenior Női Európa Csapatbajnokságon is, ami egy óriási szintlépést jelenene, ehhez a nemzetközi kihíváshoz ugyanis hat olyan játékosra van szükségünk, aki 12, vagy annál jobb hendikeppel rendelkezik. Szerencsére nagyon sokan jelentkeztek a hölgyek közül, még olyan golfozók is, akiknek egy kicsit magasabb a hendikepjük. Úgy látom, megérett a csapat a komolyabb kihívásokra, a kemény munka meghozta az eredményét! Szeretnénk megmérettetni magunkat és részt venni egy olyan bajnokságon, amelyre egész életünkben emlékezni fogunk!  


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés