Golf minden mennyiségben

Április 1-én bolondos versennyel indítja el a szezont a Forest Hills, de vajon milyen újítások várhatók az idei évben Zircen? Aki válaszolt: Hideg Dani head pro.

 

Új versenyek, új szponzorok

Rengeteg új versenyre és szponzorra számíthatunk, köztük kiemelt támogatónkkal, a Jász-Plasztik Autócentrummal, amely értékes díjakkal szervez rendezvényt idén. Logózott golfbagek, sapkák, pólók, labdák várjuk nálunk a vendégeket, valamint teszt- és élményvezetés.

 

Újítások a pályán és a klubházban

A pályán elkezdtük a teeboxok regenerálását, így a második 9 szakasz addig nem játszható versenyeken, amíg a fű meg nem erősödik. Ezen időszak alatt a játékosok két kört mehetnek majd az 1-9-es szakaszig. Jó hír, hogy megújult a büfénk a klubházban, ez is az egyik új vívmányunk idén.

 

Három új funkció kerül bevezetésre

Idén három funkcióval bővülünk: disc golf pályát alakítunk ki egy erdősebb területen, az egyik teniszpályánkat minigolf váltja fel, a szálloda mellett pedig a football-golfozás szerelmesei hódolhatnak kedvenc sportjuknak.

 

Football-golf

A football-golf nagyon hasonlít a footgolfhoz, ám nem összekeverendő a kettő. Rövidebbek a szakaszok, mint a footgolfban, viszont a játékmenetet különböző akadályok nehezítik, így sokkal technikásabb is. Például van, hogy egy hordón keresztül kell rúgni a labdát, és csak utána lehet megközelíteni a lyukat, vagy bizonyos akadály alatt vagy fölött kell elrúgni a labdát, ha pedig ez nem sikerül vissza kell játszani a játékszert a kiinduló pontra.

A Magyar Football-Golf Szövetséggel szorosan együttműködve fogunk egy pályát telepíteni a range mellé. Erre van is igény a hazai football-golfos közösség részéről, hiszen kifejezetten erre a sportra itthon nincs pálya kiépítve. Ha Zircen tudunk telepíteni egy 36 szakaszos pályát, a Szövetség akár pályázhat világversenyre is, ami az egyeztetéseink során szintén felmerült.

 

Disc Golf

A football-golf és a minigolf mellett a harmadik új pillérünk egy disc golf pálya felállítása, amelyet egy eddig kihasználatlan, erdősebb területen tervezünk telepíteni. Ugyanúgy, mint a golfnál par 3-4-5-ös szakaszok várják a játékosokat, akiknek minél kevesebb dobásból kell a korongokat a célterületre eljuttatniuk. A Disc Golf Szövetséggel komoly tárgyalásokat folytatunk; hasonlóan a Football-Golf Szövetséghez, nekik is az a problémájuk, hogy nincs fix helyük. A tervek szerint március-áprilisban le tudják telepíteni a pályát, onnantól kezdve ez is bővíti a játéklehetőségek kínálatát a klubnál.

 

Hamarosan kész a versenynaptár

A golfversenyeinkre GOLFiGO-n lehet jelentkezni, a többi versenyre, vagy a recepción, telefonon vagy emailben nálam. Elég komoly versenynaptár kezd kialakulni, amiben minden játéktípust el lehet érni. Mindenkit csak bíztatni tudok, hogy nézze meg a naptárunkat, hiszen például egy Footgolf versenyre bárki benevezhet, nem kell igazolt játékosnak lennie hozzá.

 

Fotó: KÁLLAY TAMÁS 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés