Hatalmas hajrával győzött Matsuyama Kaliforniában

Hiába Patrick Cantlay fölényes játéka a Genesis Invitational jelentős részében, a japán Hideki Matsuyama az utolsó napon meg tudta fordítani a versenyt. A korábbi Masters bajnok csak egy ütéssel maradt el a Riviera Country Club pályarekordjától, ezzel hat helyet előre lépve utasította maga mögé a teljes mezőnyt Kaliforniában.

 

Matsuyama a vasárnapot hat ütéssel Patrick Cantlay mögött kezdte, ám a japán golfozó, kiváló játékának - és az amerikai betlijének - köszönhetően fordított, és megszerezte kilencedik PGA Tour címét. Az utolsó körben ütött 62-es score majdnem rekordbeállítás, a Riviera Country Club legalacsonyabb, 61-es körét Ted Tryba jegyzi, 1997 február 21-ről.

 

Cantlay kiválóan kezdte a versenyt (64 és 65), majd a sorsdöntő körben jött a rövidzárlat, amit Matsuyama hidegvérrel ki is használt.

 

Az élmenőkről: Will Zalatorisnak sikerült megőriznie a második helyét, együttállásban a vasárnap két helyet javító Luke Listtel (-14), a harmadik pozíción az élről lecsúszó Cantlay, a szintén gyengélkedő Xander Schauffele, valamint a japán sporttárshoz hasonlóan nagyot hajrázó kanadai, Adam Hadwin került (-13).

 

A 2021-es Masters bajnoka a rövid játékának tulajdonította a sikert, mondván: "Nem ütöttem igazán jól a labdát, de a chipelés és putt nagyon jól működött." Matsuyama kihangsúlyozta, hogy ez a győzelem lendületet adhat a következő időszakának is, miközben lelki szemei előtt már Augusta, és egy újabb major serleg lebeg.

 

 

Tiger Woods nem is kezdhette volna rosszabbul a szezont. A golflegenda a Genesisen már új márkájában lépett pályára, +1-et játszott az első körben, a folytatásban azonban kénytelen volt feladni a küzdelmet. Szerencsére nem sérülés, hanem influenza miatt került WD a neve mellé.

 

A PGA Tour február 22-én a Mexikói Opennel folytatódik.

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés