Útmutató

Az örvendetes nagy létszámú jelentkezés miatt a Versenybizottság úgy döntött, hogy minden játékos az 1-es elütőről 15 perces időközönként, 4 fős flightokban kezdi meg a játékot.

KÖZLEMÉNY - Az örvendetes nagy létszámú jelentkezés miatt a Versenybizottság úgy döntött, hogy minden játékos az 1-es elütőről 15 perces időközönként, 4 fős flightokban kezdi meg a játékot.

A játék folyamatossága érdekében két csoportra osztották a szervezők a mezőnyt. Az első csoport 8 órakor kezdi meg a játékot, majd 18 szakasz lejátszását követően a második csoport délután 1 órától indul az 1-es elütőről. A két csoport között 45 perces szünet került meghatározásra az esetleges csúszások zökkenőmentes kezelésére. Kérünk minden játékost a játék tempójának szigorú betartására, mert ezzel is kellemesebbé teheti a mezőny többi versenyzőjének játékát.


A játékosokat a szervezők a 9-es szakaszról elektromos autóval viszik fel az 1-es elütőre, ezzel is gyorsítva a játék tempóját. Az elektromos autó használata ebben az esetben nem ütközik a versenykiírás szabályaiba. A Tee time 5 percen belüli lekésése esetén a játékos 2 büntetőütést kap, 5 percen túli késés esetén kizárással sújtja a játékost Versenybizottság. (a starter órája a mérvadó).

Figyelem! Távolságmérő használatát a versenyszabályzat nem engedélyezi, annak használata a versenykiírás súlyos megszegését jelenti és azonnali kizárást von maga után. A startlista pénteken délután 4 órától lesz elérhető az Eagle on-line rendszerében valamint a budapesti klubok recepcióján. Megkérünk minden kedves játékost, hogy a live-score adatrögzítők munkáját segítse elő a második kör 1-es elütőjén az eredmények bediktálásával.

A 10-es szakaszon (1-es elütőnél) frissítőt biztosítunk. A hűsítő elfogyasztására max. 5 perc áll rendelkezésre, kivéve abban az esetben, ha egyébként sem tud elindulni a flight. Ellenben, ha az 5 perc letelt és a szakasz szabad, haladéktalanul folytatni kell a játékot.

Szakasz befejezését követően kérjük, haladéktalanul hagyja el a következő elütő irányába a greent, majd a következő elütőn egyeztessék az eredményeket és vezessék fel a score-kártyára. Újragurítás a green-eken szigorúan tilos. A szabály megszegése azonnali kizárást von maga után. Gyakorlás a versenypálya greenjein szigorúan tilos. A versenykör megkezdése előtt tilos a golfpályán játszani, a szabály megszegése kizárást von maga után.

Villámlás illetve egyéb nyomós indok esetén a Versenybizottság felfüggeszti a játékot egy folyamatos hosszú szirénahanggal. A játék normál a 6-8. b. szabály szerinti megszakításának jelzése: három egymást követő rövid szirénahang többször ismételve. A játék folytatásának engedélyező hangjelzése: két egymást követő rövid szirénahang többször ismételve.


Versenybíró: Puskás Éva
Versenybizottság: Pethő Andrea, Lehoczky Gábor, Révész Tamás, Puskás Éva
A Versenybizottság döntése végleges!
A Bajnokságban induló mindkét csoport számára este 6 órától biztosítunk lehetőséget az étkezésre a nagysátorban, a forduló ünnepélyes eredményhirdetésére a nagysátorban várhatóan este 7-8 óra között kerül sor.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés