Pozitív kicsengés

Tóbiás Zsolttal a két héttel ezelőtti Utazás Kiállításon találkoztunk, ahol a Golfissimo területén segítette a golffal még csak ismerkedőket. Az élményekről a Hungarian Golf portálon mesélt a Highland edzője.

Tóbiás Zsolt az elmúlt időszakban többször is nyilatkozott a Hungarian Golf portálon, akkor sikeres PGA vizsgája volt a téma, ám a téli időszak beköszöntével a szezon eleji célokról még korai lett volna beszélni. Az oktatóval a két héttel ezelőtti Utazás Kiállításon találkoztunk, ahol a Golfissimo területén segítette a golffal még csak ismerkedőket.

A népszerű edző a négy nap talán legforgalmasabb napját, a szombatot töltötte segítőként a fedett gyakorlási lehetőség területén, ám ez az egy nap is meghozta a várva várt sikert. Tóbi több tucat névjegykártyát osztott szét az oktatások során, hiszen most, hogy élesben is kipróbálhatták, hogy milyen is megütni a labdát, nagyon sokan kedvet kaptak ehhez a szép sporthoz. Természetesen kíváncsiak voltunk arra is, vajon Zsolt hogyan látja az ott eltöltött időt, illetve milyen hozamra számít a Golf Expo helyett megrendezett rögtönzött nyílt nap után.

„Egy napot töltöttem kinn a Golfissimo területén, és segítettem az új arcokat a játékban. Pontos számadatokkal nem tudok szolgálni, de egyet biztosra mondhatok: nem volt megállás. Szinte minden korosztály képviselte magát azon a napon, amikor kinn voltam, és öröm volt látni edzőként is, hogy mennyire meglepődnek azon, hogy ez nem is olyan egyszerű sport, mint azt akkor gondolják, amikor az elütőhöz lépnek.” – meséli Tóbi, aki már a tavalyi Golf Expon is aktívan segítette a Hungexpora látogató golffal ismerkedőket. Akkor még főleg a gyerekeknek volt élvezet a lefektetett putting green, idén azonban az idősebb korosztályé lett a főszerepek, és a juniorok után a szülők is előszeretettel fogtak ütőt, és próbálták ki életükben először a golfot.


„Voltak páran, akik jobban ütöttek az átlagnál, de tehetséggel nem találkoztam. Legalábbis ennyiből nem lehet megállapítani, ha valaki annak számít. Vannak viszont emellett komoly érdeklődők, akiket annyira megfogott a sport, hogy nagy valószínűséggel el is kezdik majd a komoly edzéseket. Jó lehetőség volt ez a golf számára, és véleményem szerint még sok ilyen népszerűsítő rendezvényre van szükség, ahol az emberek észrevehetik, hogy milyen sok jótékony hatása van a golfnak.” – tette hozz bizakodva az edző, akiről hamarosan még többet megtudhatnak a kíváncsi olvasók.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés