Az újonc McCarty megszerezte első PGA Tour-győzelmét

Az amerikai származású Matt McCarty bebiztosította helyét a jövő évi Mastersen és a PGA Bajnokságon, miután megnyerte első PGA Tour-címét a Utah állambeli Black Desert Championshipen.

 

A huszonhat éves balkezes játékos, aki 2021-ben vált profi golfozóvá, és újonc szezonját tölti a Touron, Jason Gore óta az első játékos, aki a PGA mellett a másik profi sorozat, a Korn Ferry Touron is első győzelmét ünnepelhette ugyanabban az évben (McCarty számára a Korn Ferry sorozatban idén három siker is összejött).

 

„Hihetetlen volt az elmúlt néhány hónap!” – lelkendezett a -23-as score-ral záró McCarty. „Nagyon jó móka volt, egészen szürreális pillanat!”

 

Az utolsó forduló kezdetén McCarty két ütéssel vezetett Stephan Jaeger, Joe Highsmith, Kevin Steelman és Harris English előtt, ám ez az előny öt szakasszal a verseny vége előtt egyre csökkent.

 

A tizennégyes par-négyes szakaszon ütött eagle azonban garantálta McCarty győzelmét, aki még két birdie-t és egy bogey-t szerzett, majd a sikert a caddie-jével és a családjával ünnepelte meg.

 

A német Jaeger három ütéssel (-20) McCarty mögött lemaradva a második, a két amerikai, Streelman és Lucas Glover -19-es eredménnyel a harmadik helyen zárta a viadalt.

 

Forrás: BBC Sport
Fotó: Daily Express


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés