A Helene hurrikán nem kímélte a Masters helyszínét sem

Az ANGC 5 millió dollárt adományoz a hurrikán áldozatainak megsegítésére

Fred Ridley, a Masters elnöke csütörtökön beszámolt a Georgia állambeli Augusta erőfeszítéseiről, amely arra irányult, hogy helyrehozzák az USA délkeleti térségében pusztító Helene hurrikán okozta károkat.  

 

Ridley a Japánban megrendezett Asia-Pacific Amateur Championship nyitó fordulóján osztott meg gondolatait a hurrikán pusztításával kapcsolatban. Állítása szerint hasonlót még soha életében nem látott: több állam is a 4-es kategóriájú vihar útjába került, amely 140 mérföld/órás széllökéseivel történelmi mértékű rombolást végzett.

 

Ridley elmesélte, hogy késve érkezett Japánba, mivel a terület újjáépítése jelenleg is zajlik. Csütörtökön bejelentette, hogy a Central Savannah River Area Közösségi Alapítvánnyal együttműködve a klub mintegy 5 millió dollárt adományoz a helyi segélyezési erőfeszítések támogatására.

 

„Napok óta nincs áram és víz!” - panaszolta Ridley. Elmondása szerint az Augusta National „nagy károkat szenvedett”, akárcsak a közösség többi része. „Az emberek keményen dolgoznak, hogy újra működőképesek legyünk.” - mesélte.

 

Ridley hozzátette, biztos abban, hogy a jövő évi Masters a tervezett időpontban, április 10-13. között megrendezésre kerül. A szakembert arról is kérdezték, hajlandóak lennének-e olyan játékosokat is felvenni a mezőnybe, akik egyébként nem lennének jogosultak a részvételre. A Masters elnök Joaquin Niemannt hozta fel példaként, aki meghívást kapott a tavalyi versenyre, a játéktudása, a LIV-versenyeken kívüli gyűjtött világranglista-pontjai és korábbi Latin America Amateur bajnoki címe alapján. Ridley elmondta, hogy a Masters „keresni fogja azokat a játékosokat”, akik az év első majorjának mezőnyét kiegészítenék.

 

„Mindannyian szeretnénk, ha a játék újra összeállna. A rajongók a legjobb játékosokat szeretnék együtt látni. Meg fogjuk találni a módját, hogy azokat a golfozókat is bejuttassunk, akik a jelenlegi szabályok szerint nem vehetnének részt a tornán.” – nyilatkozta Ridley.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés