Példás helytállás a kontinens legjobbjai között

 

Július 1–4. között Lengyelország adott otthont a 33. ESGA Super Senior Team Championship & Cup, valamint a 6. Masters Team Trophy küzdelmeinek. A tizenkilenc ország, közel 300 golfozója között, tizenhat játékos képviselte a magyar színeket.

 

Nyolc év után tért vissza Lengyelországba a 65+-os szuper szenior és 75+-os masters korosztály kontinentális csapatbajnoksága, az Európai Szenior Golf Szövetség (ESGA) és a Lengyel Szenior Golf Szövetség rendezésében. A házigazdák két par 72-es pályát jelöltek ki a verseny helyszínéül: a Sand Valley Golf Resort a Szuper Szenior Csapatbajnokságot, valamint a Masters Kupát fogadta, míg a Mazury Golf & Country Clubban a Szuper Szenior Kupa küzdelmei zajlottak.

 

20240705_szenior2.jpg

 

A beszámolók szerint a bruttó szuper szenior és masters csapatra váró Sand Valley gyönyörű, de kifejezetten nehéz pálya, kihívást jelentő greenekkel, sok homokakadállyal, valódi hullámvasút élményt nyújtott a játékosoknak. „A harmadik napra már mindenki kezdi megszeretni a score-ját” – nyilatkozták lapunknak a bruttó csapatból. A három napot megnehezítette a zord, Skóciát idéző időjárás is, hirtelen lezúduló esőivel.

 

A Szuper Szenior Csapatbajnokságra, amelyen a bruttó score-ok alapján hirdettek győztest, tizennyolc nemzet, Ausztria, Belgium, Csehország, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Hollandia, Izland, Lengyelország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia hatfős csapata nevezett. Magyarországot dr. Bognár László, Gratzl Ferenc, Horvath Joseph, Kovács Titusz, dr. Takács János, Tóth János képviselte. A magyar válogatott az első két napon a 15. pozíciót birtokolta, míg a döntőben a 12. helyre küzdötte fel magát, 656 ütéssel, mindössze hattal lemaradva a portugál és cseh csapat mögött. A csapatbajnokságot az Egyesült Királyság nyerte 592 ütéssel.

Szuper Szenior Csapatbajnokság végeredmény

 

20240705_szenior5.jpg

 

A Masters Team Trophyn a nettó eredmények döntötték el a dobogós helyeket Ausztria, Belgium, Csehország, az Egyesült Királyság, Finnország, Hollandia, Lengyelország, Luxemburg, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország és Szlovákia négyfős csapatai között. A magyar színekben versenyző Ellis Donald, Mányi István, Jászkúti László, valamint Burton Alan négyes a 15. pozíciót harcolta ki.

Masters Team Trophy végeredmény

 

20240705_szenior3.jpg

 

A Mazury Golf & Country Clubban zajló Szuper Szenior Kupa első két körében 4 Ball Better Ball, majd a Single formátumban zajlott a küzdelem Ausztria, Belgium, Csehország, Egyesült Királyság, Franciaország, Finnország, Hollandia, Izland, Lengyelország, Luxemburg, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia csapatai között. A piros-fehér-zöld színeket Dietrich Gábor, Dietrich Tamás, Illés Antal, Nagy László, Sashalmi Ernő, Vinh Tran Van képviselte. A csapat a 14. helyen kezdett, majd fokozatosan javítva, a 7. helyen végzett.

Szuper Szenior Kupa végeredmény

 

20240705_szenior1.jpg

 

Gratulálunk szenior versenyzőinknek a remek teljesítményekért!

 

Képek. hungolf.hu / MGSZ

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés