„A bajnoki cím megszerzése a legvadabb álmaimat is felülmúlja"

Richard Bland elsöprő győzelme a U.S. Senior Openen

Richard Bland zsinórban másodszor nyert major-t, miután a hétfői rájátszásban győzedelmeskedett a U.S. Senior Open-en. Az angol származású profi golfozó a U.S. Senior Open utolsó fordulójában -4-et ütött, miután az eső miatt hétfő reggelre halasztották a finálét. Bland utolérte az élen járó Hiroyuki Fujitát, majd a negyedik playoff szakaszon egy chip ütéssel legyőzte vetélytársát, így övé lett a bajnoki cím

 

A Senior PGA győztese öt ütésnyi előnyre tett szert Fujitával szemben a döntő körben, amelyet vasárnap délután, nyolc szakasszal a verseny befejezése előtt zivatarok miatt elhalasztottak. Amikor a golfozók hétfőn visszatértek a par 70-es Newport Country Club pályájára, Fujita mellől elpártolt a szerencse.

 

Miután mind Bland, mind Fujita -13-at ütött a „rendes játékidőben”, majd a két szakaszon zajló, összesített rájátszásban és a „hirtelen halál” első szakaszán is azonos pontszámot értek el, a játékosok a nap folyamán negyedszer is visszatértek a par 4-es tizennyolcas szakaszra. Fujita kihagyott egy ütést, míg Bland labdája betalált a lyukba, így az ötvenegy éves játékos megszerezte élete második szenior major győzelmét.

 

„A bajnoki cím megszerzése a legvadabb álmaimat is felülmúlja!" - nyilatkozta Bland, aki a múlt hónapban megnyerte a Harbor Shores-i Senior PGA-t.

 

Richard Green 71-et ütött, így a harmadik helyen végzett, egy ütéssel megelőzve Steve Strickert. A 2019-es bajnok és az elmúlt két év második helyezettje, Stricker az első három fordulóban 66-ot ütött, ám a negyedikben 73-at játszott és a hetvenkettedik szakaszon egy bogey-t vétett, így a negyedik helyre szorult vissza.

 

Forrás: NBC Golf

Fotó: Golf Digest


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés