Két esély a birdie-re

A korábbi világelső, a thaiföldi Atthaya „Jeeno” Thitikul óriási utolsó szakaszos birdie-puttal kápráztatta el a michigani közönséget, amivel a kínai Ruoning Yinnel együtt megnyerte a Dow Championshipet.

 

Thitikul és Yin, jó barátok, akik rövid ideig mindketten a női világranglista első helyén álltak, a „Jin és Ronic” becenevet adták maguknak, és minden okuk megvolt az ünneplésre, hiszen nagyon szoros küzdelemben harcolták ki a győzelmet.

 

A páros a hátsó kilencen még kettővel vezetett Ally Ewing és Jennifer Kupcho előtt, mígnem Ewing a tizennegyedik és a tizenötödik lyukon birdie-t ütve, majd a tizenhatodik szakaszon egy nehéz chip segítségével kiegyenlített a Midland Country Clubban

 

Thitikul és Ruoning, Ewingék flightja előtt játszottak. Thitikul a par-3-as tizennyolcas szakaszon átütötte a labdát a víz felett, majd egy csodálatos birdie-puttal döntötte el a találkozót.

 

„Annyira ideges voltam!" - mesélte Thitikul. „Tudtam, hogy ez a putt mindkettőnknek szól. Annyira szerettem volna, hogy sikerüljön!"

 

Kupcho, aki két évvel ezelőtt Lizette Salassal már megnyerte a Dow Championshipet, tudta, hogy az utolsó lyuknál birdie-re van szükségük, ám ütése rövidre sikeredett és visszagurult, mielőtt a vízben landolt volna. Ewingnak végül meg kellett elégednie a parral és a 64-es eredménnyel.

 

„Lassan kezdtük a játékot, de végig kitartottunk, ami nem volt könnyű." – nyilatkozta Ewing. „Azt hiszem, ha egy ilyen bajnokságon eljut a játékos a tizennyolcas szakaszig, és esélyt kap arra, hogy megnyerje a versenyt, vagy rájátszást kényszerítsen ki, akkor ez minden, amit kívánhat!"

 

„Egy igazán klassz hetet tölthettem el Jennel, és szívből remélem, hogy ezt a Solheim Kupán is meg tudjuk ismételni!" - lelkendezett Ewing.

 

Forrás: NBC Golf

Fotó: France 24


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés