Jackl Vivien olimpiai szinttel aranyérmes 1500 méter gyorson

Jackl Vivien olimpiai szintes idővel aranyérmet nyert 1500 méter gyorson pénteken a belgrádi úszó Európa-bajnokságon.

 

A finálé előtt a szám másik magyarja tűnt a favoritnak, hiszen Mihályvári-Farkas Viktória óriási fölénnyel nyerte az előfutamot.

 

A döntőben azonban a 15 éves Jackl faképnél hagyta a mezőnyt, 1000 méter megtétele után már hét másodperc volt az előnye. A fiatal magyar úszó a végén már csak az idővel versenyzett, de végül magabiztosan, egyéni legjobbját (16:14.39 p) alaposan megjavítva, 16:06.37 perces idővel csapott célba, így simán megugrotta a párizsi induláshoz szükséges 16:09.09-es szintet.

 

Mihályvári-Farkas végül 16:19.83 perccel a negyedik lett.

 

Jackl ezzel a magyar úszósport történetének legfiatalabb Európa-bajnoka lett - egyúttal övé a 100. magyar egyéni arany a kontinensviadalokon -, a magyar küldöttség számára pedig a negyedik aranyérmet szerezte meg a szerb fővárosban.

 

"Szerettem volna megúszni a szintet, az elején mentem a mezőnnyel, de éreztem, hogy megy ez jobban is, ezért próbáltam leszakadni és figyelni az edzőm utasításait. Az aranyéremre egyáltalán nem gondoltam, örülök, hogy így jött össze" - nyilatkozta Jackl, aki a "statisztikákra" reagálva csak azt tudta mondani, "erre nincsenek szavaim".

 

Forrás: MTI

Kép: MTI/Derencsényi István


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés