Holló Balázs ezüst-, Zombori Gábor bronzérmes és olimpiai szintes

Holló Balázs ezüst-, Zombori Gábor pedig bronzérmet nyert, utóbbi ráadásul honfitárását követve teljesítette az olimpiai szintet 400 méter vegyesen a belgrádi Európa-bajnokság medencés úszóversenyeinek hétfői nyitónapján.

 

A két magyar az első két idővel várta a finálét, Holló ráadásul az előfutamban teljesítette az olimpiai szintet. A fináléban aztán szinte végig fej fej mellett úsztak, azonban a görög Aposztolosz Papasztamosz mellen nagyon ellépett tőlük, amit a két magyar nagy hajrája ellenére sem tudott behozni.

 

Ugyanakkor Zombori nem sokkal Holló (4:11.51) után csapott célba, és 4:11.70 perces idővel - amely kereken egy másodperccel jobb, mint egyéni legjobbja, amivel áprilisban majdnem olimpiai szintet úszott - könnyedén teljesítette az ötkarikás elvárást (4:12.50).

 

"Abban bíztam, hogy Balázs és köztem dől el majd a végén az arany, de a görög nagyon elment mellettem. Összességében nagyon jó volt, hogy egymás mellé kerültünk, így remekül tudtunk versenyzeni. Az Európa-bajnokságra a legjobb nevezési idővel jöttem, így az érem és az olimpiai szint alapelvárás volt magamtól" - nyilatkozta az MTI-nek Zombori.

 

Forrás: MTI 

Kép: MTI/Derencsényi István


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés