Rajt-cél győzelmek a HunTouron

A hungolf.hu beszámolója nyomán

A Balatonudvari finálé sem a férfiak, sem a nők versenyében nem okozott nagy meglepetéseket: ifj Sárközi Richárd és Fedeli Laetitia végig vezetve húzták be első sikerüket a világranglistapontokat érő HunTouron.

 

A férfiaknál ifj. Sárközi Richárd stabil játékkal, két even parral már a harmadik kör előtt szinte ledolgozhatatlan, kilenc ütés előnyt épített fel Hayder- Török Alexanderrel szemben. A döntő ebből a szempontból szinte már csak formaság volt, így Sárközitől vasárnap egy 76-os kör és +4-es végeredmény is belefért első HunTour sikere eléréséhez. Hayder-Török +17-tel ezüstérmes lett, a kétszeres HunTour győztes, Závaczki Bálint 15 ütéssel lemaradva, a harmadik helyen végzett.

 

Az idei Winter Cup és immár HunTour győztes Sárközi egészen elképesztő formában versenyez idén. Eddig 100%-os győzelmi mutatóval rendelkezik a szövetségi versenyeken, amelyeken elindult (Winter Cup és HunTour I.), de ami még félelmetesebb, hogy ezen versenyek mind a hat körében vezette a mezőnyt (a Winter Cup első körében hármas holtversenyben). A kettő között pedig több külföldi szereplés, köztük egy szlovák Junior Tour győzelem került a neve mellé (és még csak a szezon első felében járunk).

 

A nőknél egyértelműen Fedeli Laetitia uralta a mezőnyt. Bár az első körben a Balaton Golf játékosa, Nagy Réka még tartani tudta vele a lépést, a második fordulótól kezdve fokozatosan növelte előnyét, és az időközben a második helyre fellépő De Pelsmaeker Emilie sem tudta befogni az olasz-magyar színekben versenyző Fedelit, aki ezzel élete első HunTour győzelmét aratta. A második helyen nyolc ütés hátránnyal De Pelsmaeker végzett, míg a harmadikat a záró fordulóban Nagy Rékával szemben nagyot hajrázó Földházi-Nagy Petra szerezte meg. Ricsihez hasonlóan Laetitia is nagy szezont fut: az olasz bajnokságban való sikeres szereplése mellett idén már a Winter Cupon is bizonyított, a bruttó magyar mezőnyben bronzérmesként végzett.

 

Újítás a HunTour kiírásában, hogy idén két kategóriában osztottak díjakat. Magasabb hcp-limittel (B-kategória) 12 játékos nevezett, a férfiaknál a legjobb első fordulós score-t jegyző, majd a vezetést Rothweil Gábortól visszahódító Ellis Donald, a nők versenyében a mindvégig élen álló Rahimkulova Alekszandra (+90) került ki győztesként.

 

EREDMÉNYEK

 

20240609_huntour1.jpg

 

Forrás és kép: hungolf.hu / MGSZ


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés