Új kihívások előtt

Horváth Bélával, a Magyar Senior Golfozók Társaságának főtitkárával az ESGA elnökségi ülésén szerzett pozitív élményeiről és a golf terén megvalósítandó nagyszabású terveiről beszélgettünk.    

 

Az ESGA szervezet meghívásának eleget téve nemrég egy igen izgalmas utazást tettél Olaszországba. Mi volt ennek az előzménye és hogyan zajlott a látogatás?  

Az utolsó két, ESGA által szervezett Szenior Európa Bajnokságon nem csupán játékosként vettem részt, hanem abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy az elnökségi tagokkal is találkozhattam. Többek között az olasz, a norvég és a svéd elnökkel is beszélgettem, és meg kell mondjam, imponálónak találtam szakmai tudásukat. Nagyon tetszett az a mód, ahogyan a versenyeket szervezték, átfogták a huszonhárom nemzetet, és a résztvevőkkel kommunikáltak, ezért felajánlottam, hogy segítek nekik. Korábban éveken át éltem külföldön, ezért számomra nem okoz gondot az, hogy egy idegen közegben tartózkodjak, sőt, akár úgy is fogalmazhatnék, az egész életem a kapcsolatépítésről szól, a golf pedig kiváló és igen fontos eszköze ennek.

 

Mi történt ezt követően?

Másfél hónappal ezelőtt felhívott a holland elnök és elmesélte, hogy tudnak golfbírói és versenyszervezői tevékenységemről. Meghívott az Olaszországban zajló, barátságos hangulatú elnökségi ülésükre, ahol megismerkedtem az ESGA munkatársaival. Sokat beszélgettünk, így hamar kiderült, hogy számos közös érdeklődési területünk van. Az elnökségi tagok megosztották velem előzetes terveiket, illetve kikérték a véleményemet bizonyos kérdéseket illetően, az elkövetkező három év versenyeinek helyszíneivel és problémáival kapcsolatban. A harmadik napot kellemes golfjátékkal zártuk Padova közelében. Az utolsó nap estéjét egy záróvacsora koronázta meg, ahol az elnökök méltatták szakmai tudásomat és az értésemre adták, mennyire örülnek annak, hogy eljöttem és megosztottam velük meglátásaimat, tanácsaimat. Látva szakmai hozzáértésemet és elkötelezettségemet, úgy határoztak, az augusztusban, Izlandon sorra kerülő tisztújító közgyűlésen szavaznak majd arról, hogy engem is megválasszanak-e elnökségi tagnak. Ennek keretén belül az ESGA részére megfogalmaztam egy bemutatkozó levelet, amely tartalmazta a Magyar Golf Szövetség támogatását is. 

 

Az ESGA elnökségi tagoknak jár nemzetközi szintű támogatás?

Megmondom őszintén, amikor Olaszországban jártam, nem foglalkoztam az anyagiakkal, akkor még nem is tudtam, milyen költségvonzattal jár egy ilyen út, ám úgy gondoltam, egy olyan előnyös helyzetbe kerülök, amelyben nem járhatok rosszul. Az elnökség kedvességének és nagyvonalúságának köszönhetően csak az utazásom költségeit kellett kifizetnem, a szállást és a közös programokat az ESGA állta. Azt még nem tudom, ez hogyan működik majd a későbbiekben, ezért semmi biztosat nem mondhatok, de az eddigi tapasztalataim alapján feltételezem, a program hivatalos részeit az elnökség fizeti.  

 

Milyen tervekkel folytatod az idei szezont?

Szeretném már végre húsz alá vinni a hendikepemet! Gyönyörűen megy a játék, de a mentális felkészülés terén még van mit fejlődnöm, fejben még fel kell nőnöm a golfhoz. A hibákat sajnos a teniszben és a golf terén is nehezen tolerálom, rendkívül kritikus szemmel tekintek a játékomra, ezért gyakran előfordul, hogy egy-egy hibát követően még legalább három szakaszon át képtelen vagyok legyűrni a kudarc miatt érzett csalódottságomat. Ezt mindenképpen le kell küzdenem, a másik nagy feladatom pedig az, hogy minél több versenyre eljussak és minél többet játsszak, hiszen a családom és az autóipari cégem után a szabadidő, a sport a harmadik legfontosabb dolog az életemben!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés