Új kupagyőzteseket avattak az Öreg-tónál

Novák Botond és Szautner Elena személyében új győztesek kerültek a Magyar Kupa történetének lapjaira. Elena rajt-cél győzelemmel, Botond egy szép vasárnapi fordítással vitte sikerre a május 11-12. között zajló 35. Magyar Kupa hétvégéjét, az Old Lake Golf Clubban.

 

Tizenhárom klub 94 játékosa kezdte el szombaton az idei Magyar Kupa küzdelmeit az Old Lake Golf Clubban. Az első körben, a férfiak között, a szenior válogatott, Koller György és a kétszeres kupagyőztes, Závaczki Bálint +4-es score-ral állt az élen, ám előnyük csupán egy ütés volt Novák Botond és Bartos Botond előtt. A vasárnapi finálé nyitott küzdelmeket ígért, és ennek megfelelően is alakult.

 

Novák hamar átvette a vezetést, miután az első kilencen -2-vel (közte egy eagle a 7. szakaszon) fordult rá a második féltávra, míg Koller és Závaczki többször is rontott. Botond közel állt a mínuszos eredményhez, a hátsó kilencen azonban két bogey-val jelentkezett, így végül even parral zárta a napot. Novák (145) a második körben hét ütéssel lépett el a mezőnytől, amelynek elején hatalmas torlódás alakult ki: a női győztes Szautner Elena mellett a belga, Jake Ying, Závaczki és a szenior kiválóság, Ralph Müller is együttállásban (152) zárt. Míg utánuk két ütéssel (154) Garcon Nathan, Meznerics Gergely, Ran Jeffrey Shaojié és Szalay Attila négyese következett.

 

A magyar kupa férfi dobogójára Botond mellett Závaczki, és a +3-mal a második legjobb vasárnapot hozó Garcon állhatott fel.

 

20240512_magyar_kupa1.jpg

 

A nők versenyében a Zala Springs golfozója, az U18-as korosztály tehetsége, Szautner Elena rajt-cél győzelmet aratott két 76-os körével. Bár Földházi-Nagy Zsófia egyetlen ütéssel maradt el tőle szombaton, és a vasárnapi fináléban folyamatos nyomás alá próbálta helyezni klubtársát, a különbség négyre növekedett közöttük. Elena kupagyőzelmet ünnepelhetett, Zsófia ezüstéremmel zárt, a bronzérem pedig a Golfiesta játékosához, az U14-es Csikós Anna Lanához került.

 

20240512_magyar_kupa2.jpg

 

EREDMÉNYEK

 

Képek: hungolf.hu / MGSZ

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés