A téli gyakorlás meghozta gyümölcsét

 

A MidAm Nemzeti Válogatott csapatkapitánya, Véh Balázs a Winter Cup tanulságairól, a csapattagok által nyújtott kitűnő teljesítményről, a MidAm előtt álló nagy kihívásokról és személyes terveiről számolt be magazinunknak.

 

Milyen élményeket szereztél az áprilisban megrendezett Winter Cupon?

Csak pozitív dolgokat tudok említeni: fantasztikusan megszervezett versenyen vehettem részt, egy kiválóan előkészített pályán! Csodásan debütált az online score megoldás, gördülékennyé tette és felgyorsította az értékelést. Szerencsémre nagyszerű flight-társakkal hozott össze a sors: a gyakorlónapon Berkenyei Daniellával, a versenynapokon Szalai Attilával, Mike Wynnel és Horváth Joe-val játszhattam együtt.

 

Hogyan élted meg ezt a küzdelmet kapitányi szemszögből?

A csapatomban igen imponáló eredmények születtek, ami MidAm-kapitányként büszkeséggel tölt el: ezúton is szeretném kiemelni Ralph Müller és Vajta Balázs teljesítményét.

 

Hogyan értékeled a kupán nyújtott teljesítményedet?

Úgy érzem, az elért eredményem nem tükrözi a játékom minőségét, hiszen mind a három versenynapon jól ütöttem a labdát, szépen puttoltam, kiegyensúlyozottan játszottam. A kezdőütéseimet látva elégedetten tapasztaltam, hogy megtérült a befektetett munka, megmutatkozott a téli edzőtábor és a kitartó gyakorlás eredménye. A hátrányt főként az okozta, hogy nagyon kemények voltak a greenek és a green-támadásoknál gyakran kerültem hosszú pozícióba, mert nem tudtam megállítani a labdát. Talán az ütőválasztásommal lehetett a gond, bár a pályán kívüli beszélgetésekből az is világossá vált, hogy ezzel a problémával nem voltam egyedül. Átéltem néhány kevésbé szerencsés pillanatot, a második nap azonban kimondottan jól sikerült, így nem lehet okom panaszra.

 

Milyen elvárásokkal folytatod az idei szezont?

Hosszú utat tettem meg idáig és szeretnék tovább fejlődni! Május elején a Pannonián fordulatos meccset vívtunk a szlovák golfozókkal, bár vereséget szenvedtünk, a tavalyinál szorosabb mérkőzést játszottunk, érezhető, hogy a csapat előre lépett. Ősszel szeretnék bekerülni a szenior válogatott Bulgáriában zajló, ötven év feletti játékosoknak szervezett EGA bajnokságára, majd októberben tartjuk a MidAm Team Championship nevű közép-európai csapatkupát, amelyre a dolgok mai állása szerint úgy tűnik, Balatonudvariban kerül sor, és amely bízom benne, méltó alkalom lesz a golfsport ünnepelésére.

 

Kép: TÁTRAI BÉLA


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés