Texasban robbant a „Jaeger bomba”

A német golfozó, Stephan Jaeger 135. PGA Tour versenye végre elhozta az áhított sikert, miután szoros csatában – többek között a világelsővel szemben – megnyerte a Houston Opent.

 

Jaeger korábban hat alkalommal győzött a második számú profi sorozatban, a Korn Ferry Touron, de most sikerült átlépnie a következő lépcsőfokra, és megmutatnia, hogy képes a legszűkebb elitben is brillírozni. A texasi Memorial Park Golf Course par 70-es pályáján, -3-mal (67) teljesített utolsó napja lehetővé tette, hogy az élre álljon, és egy ütéssel megelőzze a mezőnyt.

 

Azt a mezőnyt, amelyben a bombaformában lévő világelső, Scottie Scheffler, az Arnold Palmer és a The Players megnyerése után az idei harmadik sikerére hajtott. Scheffler végül egy másfél méteres putt kihagyásával, playoff helyett ötös holtversenyben végzett a második helyen.

 

Jaeger higgadt teljesítményével, négy birdie-vel és egy bogey-val biztosította a győzelmét, miközben az ellenfelek sorra elhibázták a végjátékot.

 

A győzelmét követően Jaeger elismeréssel szólt Schefflerről, és kihangsúlyozta az amerikai fantasztikus teljesítményét az elmúlt versenyeken. Győzelmet követően Jaeger boldogan nyilatkozott az elért eredmény miatt, amiért 1,6 millió dollár ütötte a markát.

 

Kép: Golf Digest


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés