Nelly Korda idén harmadszor nyert az LPGA Touron

Hét nappal legutóbbi sikere után, Nelly Korda, az arizonai Ford Championshipen is diadalmaskodott, míg honfitársa, Lexi Thompson nem tudta megtörni 2019 júniusa óta tartó nyeretlenségét a legjelentősebb női profi sorozatban, az LPGA Touron.

 

A -20-szal záró Kordának még várnia kell az ünneplésre, hiszen mint elmondta, az egy héttel ezelőtti Los Angeles-i győzelme után mindössze egy hamburgert és egy kis adag sült krumplit evett, és tekintettel Húsvét vasárnapi győzelmére, nem sok minden lesz nyitva Phoenix városában.

 

Hogyan fogja megünnepelni a tizenegyedik győzelmét?

„Egy ötórás autóúttal Vegasba" - viccelődött. „Igazából ma reggel elmentem egy kávézóba, ahol csodás péksütemények vártak, így vettem magamnak egy mandulás croissant-t az útra. Erre gondolok, és ez nagyon boldoggá tesz."

 

Nem akármilyen hetek állnak Korda mögött, aki sikert sikerre halmoz mostanában. A Seville Golf and Country Clubban hússzal a par alatt végzett, és két ütéses győzelmet könyvelhetett el, az újonc ausztrál, Hira Naveeddal szemben. Az idei harmadik trófeáját megszerző, 25 éves amerikai, a héten összesen huszonhárom birdie-t jegyzett, csupán öt bogey mellett.

 

Korda az első golfozó lett Yani Tseng óta (2012), aki három LPGA-tornát nyert április előtt, emellett 1980 óta ő az első amerikai, és mindössze az ötödik játékos, akinek sikerült ez a bravúr.

 

Kordának szüksége is lesz arra, hogy a mostani formája kitartson, hiszen a hétvégén jön a T-Mobile Match Play Las Vegasban, majd április 18. és 21. között a női „Masters”, a Chevron Championship.

 

Fotó: CNN, Golf Magazine


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés