Golf a világ túlsó oldalán

A képzőművészet és a golf terén is jeleskedő Miszlai Sándor még a „világ végén” is kedvenc sportjának hódolt. A kétlaki művész és golfozó kontinenseken átívelő kalandjairól és legfrissebb alkotásairól mesélt magazinunknak.  

 

Milyen élményekkel gazdagodtál a külföldön töltött időszak során?

A feleségemmel összesen öt hónapot töltöttünk a festői Ausztráliában, de már nagyon hiányzott az itthoni környezet és a baráti társaságunk, ezért hazajöttünk. A kellemes idő és a pompás hangulat lehetővé tette, hogy sokat golfozzunk az elmúlt hónapokban, így remekül éreztük magunkat!

 

Milyen különbségeket tapasztaltatok az ausztrál és a magyar golfkultúra között?

Ausztráliában sokkal többen űzik ezt a sportot, mint hazánkban, és a pályák is kiváló állapotban, jól felszerelten várják a játékosokat. A feleségem úgy hallotta, tavaly mintegy húszezer új golfozót regisztráltak az országban, ami még akkor is óriási szám, ha figyelembe vesszük, hogy Ausztrália lakossága két és félszerese Magyarországénak.

 

Milyen marketingeszközökkel csábíthatnánk még több embert a golf világába?

Erre a kérdésre sajnos nem tudok válaszolni, de őszintén szólva én éppen így szeretem az országot: jó érzés hazajönni és azt látni, hogy nincsenek zsúfolásig telve a pályák (nevet).

 

Mit jelent számodra a golf?

Elsősorban egy kellemes időtöltést, hiszen a golf több puszta sportnál. Szeretem a többi játékos társaságát, szeretek szűk baráti körben játszani!  

 

Festőművészként milyen új impulzusok értek Ausztráliában?

A kint töltött hónapok alatt azzal kísérleteztem, hogy hulladékanyagokra festettem nonfiguratív képeket és absztrakt geometriai formákat, többek között kartondobozokra, amelyeket remek kísérleti anyagnak találtam.

 

Most, hogy hazajöttél milyen tervekkel vágsz neki az idei szezonnak?

A hendikepem jelenleg 14, ezt szeretném még lejjebb tornázni. Mivel gondom támadt a vasakkal, nemrég úgy döntöttem, veszek egy új készletet. Számos márkanév lebegett a szemem előtt, ám a legutóbbi fittingen kiderült, hogy a TaylorMade termékeivel ütök a legjobban. Minden golfozónak ajánlom, hogy legalább egyszer vegyen részt egy bemérésen, egészen biztosan nem fog csalódni!  


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés