Kónya Zsófia a negyeddöntőben búcsúzott

Kónya Zsófia 500 méteren a negyeddöntőben esett ki szombaton a rövidpályás gyorskorcsolyázók rotterdami világbajnokságán.

 

A vegyes váltóval olimpiai bronzérmes magyar versenyző reményfutamból küzdötte magát a negyeddöntőbe, ahol így a legkülső és legelőnytelenebb, ötös pozícióból rajtolhatott. Onnan viszont nem sikerült előrelépnie, azaz nem került a legjobb tíz közé.

 

"Ehhez a negyeddöntőhöz nem tudtam mit hozzátenni, persze ebben az ötös rajtpozíció sem segített. Az elején úgy éreztem, közel vagyok a többiekhez, egyszer előzni is próbáltam, amikor az nem jött össze, sok tempót vesztettem. De legalább elmondhatom, hogy megpróbáltam" - értékelt a 29 éves szegedi gyorskorcsolyázó.

 

A fináléban a kanadai Kim Boutin hat ezüst- és hét bronzérem után megnyerte pályafutása első vb-aranyát a címvédő holland Xandra Velzeboer előtt.

 

A férfiaknál a magyar színekben kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok Liu Shaoang az elődöntős futamában harmadik lett, így első vb-jén kínaiként a kisdöntőben szerepelhetett, melyet megnyerve végül hatodikként zárt. Az aranyérmet a szintén kínai Lin Hsziao-csün szerezte meg úgy, hogy a fináléban mögötte hárman is elestek maguktól.

 

A telt házas rotterdami Ahoy Arénában szombaton még a staféták elődöntőit bonyolítják le, vasárnap pedig az 1000 méter és a váltók csatározásaival ér véget a vb.

 

Forrás: MTI

Kép: MTI/Illyés Tibor


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés