Első siker a LET színpadán

Ahogy hétfői rövidhírünkben beszámoltunk róla, a thaiföldi Patty Tavatanakit, 65-ös eredménnyel, hét ütéses győzelmet aratott a német Esther Henseleit felett, a Rijádban megrendezett Saudi Ladies International versenyén.

 

Patty Tavatanakit három ütés előnnyel kezdte az utolsó napot, az első szakaszon birdie-t ütött, az ötödik szakaszon pedig egy gyönyörű eagle-t szerzett.  A verseny további részében öt további birdie-t jegyzett, ezzel jócskán megelőzte vetélytársait, egyedül a tizenhetedik szakaszon teljesített par fölött.

 

Ez Tavatanakit első Ladies European Tour győzelme, profi pályafutása során pedig ötödik - az első azóta, hogy a 2021-es Ana Inspiration nevű viadalon megnyerte eddigi egyetlen major versenyét.

 

„Rég nem játszottam ilyen jól!" - mesélte a huszonnégy éves golfozó, aki 750 000 dollárt nyert az 5 millió dolláros összdíjazású tornán. „Nagyon hálás vagyok az engem körülvevő embereknek, nélkülük nem lennék itt ma!”

 

A második helyen végzett Henseleit azt állítja, a szeptemberi European Solheim Kupa csapatban való szereplés a célja. A német játékos 69-es utolsó körrel zárta a hetet, és két ütéssel a második helyen végzett.

 

„A Solheim Kupa mindenképpen ott szerepel az idei listámon. Megtiszteltetés lenne Európáért játszani" - nyilatkozta a huszonöt esztendős játékos. „Kislánykorom óta ez az álmom. Igyekszem mindent megtenni, hogy ott lehessek, meglátjuk, hogyan alakulnak az események!"

 

Az angol származású Charley Hull öt birdie-t ütött és 70-es score-ral jött le a pályáról az utolsó fordulóban, ezzel összességében harmadik helyen zárt, együttállásban a japán Katsu Minamival.

 

„Az első három között végezni nagyon jó érzés, örülök neki!" – nyilatkozta Hull.

 

Hull 2022 óta győzelem nélkül áll, de az elmúlt három versenyén a legjobb tíz között végzett, beleértve a 2024-es szezon első tornáját, a múlt hónapban, Floridában lezajlott LPGA Tournament of Champions versenyt is.

 

„Az első versenyemen az LPGA-n egy top 10-es helyezést értem el, és ezen a tornán is brillíroztam, szóval a játékom határozottan jó irányba halad!" – mesélte izgatottan a huszonhét éves játékos.

 

Forrás: BBC Sport

Fotó: California Golf + Travel


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés