Februárban irány Tenerife

 

 

Csikós Gáborral a GolFiesta küldetéséről, a Tenerifén elstartoló edzőtáborról és lánya, Lana fejlődéséről beszélgettünk.

 

Mi minden történt az utóbbi időben a GolFiesta Sportegyesület háza táján?

Bár a többi egyesülethez hasonlóan a GolFiesta történetét is hullámhegyek és hullámvölgyek tarkítják, büszkén mondhatjuk, hogy immár több, mint egy évtizede tevékenykedünk. Az idei évben nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a közösségi programok szervezésére és a versenyzésre.  

 

Hány taggal büszkélkedtek?

A GolFiesta folyamatosan új tagokkal gyarapszik és örömmel jelenthetem, hogy a Pannonia Golf Clubbal is együttműködésben állunk. Tervezzük, hogy partnerünkkel egy közösségi programsorozatot is szervezünk, amelyre valószínűleg szerda délutánonként kerül majd sor.

 

Hogyan alakul az edzői pályafutásod?

Minden a lehető legnagyobb rendben megy! Annyit oktatok, amennyit fizikálisan elbírok, folyamatosan nő a tanítványaim száma. Az utánpótlás kinevelése fontos részét képezi a szakmai életemnek: már évek óta működtetem a juniorprogramot is, amelynek keretén belül a hét-nyolc éves golfpalántákból álló csapataink rendszeresen vesznek részt hazai és nemzetközi versenyeken. Az a célom, hogy segítséggel és iránymutatással szolgáljak a golf iránt érdeklődő fiatalok számára.  

 

Tervezel még külföldi tábort a szezon előtt?  

Februárban Tenerifére utazunk, méghozzá harminc feletti létszámmal! Egy-egy csoport létszámát tíz főben maximalizáltam, így mindenkire egyforma figyelem esik. A programot az egyéni igényeknek megfelelően állítom össze, tekintettel arra, hogy van olyan játékos, aki a nulláról szeretne megtanulni golfozni és a kezdő lépéseket elsajátítani. Az edzőtárborba a lányom, Lana is elkísért, aki már izgatottan várja Tenerifét. Az utóbbi évben közel tíz centit nőtt, így most nagy hangsúlyt helyezünk a mobilizációs és erősítő gyakorlatokra. Nyáron több golfversenyen is részt vesz majd, ami segíthet abban, hogy lejjebb vigye a hendikepjét. Fontosnak tartjuk, hogy megtalálja az egyensúlyt az iskola és a golf között, de a legfőbb cél természetesen az, hogy szeresse a játékot!

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés