Versenyezni már nem gyerekmedencében, hanem az ötvenméteresben kell

 

Somogyi Bence, aki tavaly pályafutása eddigi legjobb évét futotta, 2024-ben sem lassít: a téli felkészülés alatt kilátogatott az USA-ba, hogy saját szemével győződhessen meg, milyen a tengerentúli „kávéház”. A tapasztalatokról Somogyi György számolt be magazinunknak.

 

Hogyan telik a téli felkészülés?

Nyugdíjas golfoktatóként jelenleg egyetlen tanítvánnyal foglalkozom, aki nem más, mint a fiam, Somogyi Bence. Bence nemrég tért haza az Egyesült Államokból, egy igen sikeres útról, ahol számos golfszakemberrel találkozott.

 

Véleményed szerint Bencének milyen akadályokat kell leküzdenie ahhoz, hogy külföldön is megállja a helyét?

Innen, Magyarországról a nemzetközi golfvilág olyan messzinek tűnik, mint a holdra szállás. Bencének szerencsére esélye nyílt megmutatnia tudását az amerikai edzők és játékosok előtt, ugyanakkor az is világossá vált számunkra, hogy óriási hátránnyal indulunk, hiszen a tengerentúli egyetemeknek és kluboknak elképesztő felszerelésük, és lenyűgöző játékosaik vannak. Ezzel szemben Magyarországon a klubok és golfozók nem élveznek a külföldihez hasonló mértékű támogatást.

 

Mi lesz Bence golfpályafutásának következő állomása?

Nemrég beneveztünk a Nyílt Spanyol Bajnokságra, amelyre idén Palma de Mallorcán kerül sor. Ezen a tornán Bence lehetőséget kaphat arra, hogy az európai amatőr golfozók krémjével mérje össze a tudását, ami valódi kihívásnak ígérkezik: olyan lesz, akár egy hegymászó túra. Hiába, minél feljebb jut és minél gyakorlottabb lesz, annál nehezebb tovább haladni. Az apai támogatás ezen a szinten már kevés, a Bundesliga versenyei és a német edzők segítsége elengedhetetlenek ahhoz, hogy az amerikai intézményekben is felfigyeljenek arra a tehetségre és játéktudásra, amely a fiamban rejlik. Ennek ellenére bizakodó vagyok, ugyanis Bence több egyetemmel is tárgyal, és rendkívül kedvezően alakul a helyzete. Reméljük, a szezon során beérik mindaz a példaértékű erőfeszítés és kitartás, amelyet a golfnak szentel, még akkor is, ha neki dupla annyit kell küzdenie, mint más sportolóknak. Köztudott, hogy gyerekmedencében is meg lehet tanulni úszni, de versenyezni már az ötvenméteresben kell!

 

Kép: TÁTRAI BÉLA

  


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés