„Mindig magasra teszem a lécet”

 

Minden év nagy tervekkel indul.

A tenisz és a golf terén egyaránt otthonosan mozgó Dietrich Gábor a sikeres fizikális és szellemi felkészülés kulisszatitkaiba avatott be minket. 

 

Hogyan telik a téli időszak?

Jelenleg nem golf, hanem a tenisz jegyében telnek a napjaim. Heti négyszer játszom – háromszor két órát és egyszer egy órát –, ami segít abban, hogy formában maradjak. Rendszeresen járok edzőhöz, ezért bízom benne, hogy ez hamarosan az eredményeimen is megmutatkozik.

 

Mi a helyzet a golffal? Hogyan készülsz a tavaszi versenyekre?

Itthon, a szőnyegen gyakorlom a swing- és a putt-mozdulatokat, remélve, hogy a kitartás és az igyekezet előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. A swing esetében a csuklótartásommal vannak problémák, sokat dolgozom azon, hogy ezt korrigáljam. A technika mellett fontosnak tartom a játék mentális aspektusait is. Szeretném elérni, hogy fejben is jelen legyek, hogy előre el tudjam képzelni, mi a következő lépés, de ezt a leghatékonyabban akkor tudom gyakorolni, ha a pályán játszom. Egy szép napon talán úgy ütök majd, mint a nagyok…

 

Milyen tervekkel és célokkal vágsz neki a soron következő szezonnak?

Mindig magasra teszem a lécet és nagyratörő tervekkel vágok neki az új szezonnak! 2022-ben testvéremmel, Dietrich Tamással párosban megszereztük a nettó szuper szenior kategória ezüstérmét Padovában, az Európai Szenior Golf Szövetség (ESGA) kontinensviadalán. Az elsődleges célom 2024-ben, hogy kiválóan szerepeljek az Európa Bajnokságon, a hatvanöt év feletti játékosok kategóriájában.  


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés