Pályarekord és viharos befejezés Kaliforniában

 

A kaliforniai Pebble Beach Pro-Am utolsó köre az időjárási és a biztonsági aggályok miatt elmaradt, így az 54 szakasz után élen álló Wyndham Clarkot kiáltották ki győztesnek. Clark egy ütés előnnyel nyerte meg a PGA Tour fordulóját, ám nem érdemtelenül: szombaton óriási pályarekorddal sikerült az élre törnie.

 

Hatalmas várakozás előzte meg a kaliforniai Pebble Beach-en rendezett PGA Tour forduló utolsó napját, miután szombaton, Wydham Clark, a pálya történetének legjobb körével, 60 ütéssel az élre tört.

 

A finálét azonban az erős szél és eső miatt hétfőre kellett halasztani, később pedig a szervezők, a feltételek várható javulása ellenére is a lefújás mellett döntöttek, és a -17-tel vezető Wydham Clarkot kiáltották ki győztesnek.

 

Az amerikai szinte a semmiből szállt be a versenybe, hiszen az első két napja (72, 67) után még nem lehetett róla végső esélyesként beszélni. Majd jött a szombat, amikor kilenc birdie-je mellé két eagle-t ütött, mindössze egy bogey mellett, és megvolt az esélye arra is, hogy az utolsó szakaszon eagle-t üssön, ami végül birdie lett. 59 helyett “csak” 60, a -17-es végső score majdnem háromnegyedét (-12) szombaton szerezte.

 

 

A 30 éves amerikai ihletett napjával 22 helyet javítva az élre ugrott, a svéd Ludvig Aberget egy (-16), az előző fordulót megnyerő francia Matthieu Pavont (-15) pedig két ütéssel előzve.

 

Mivel az utolsó kört elfújta a szél, a végeredmény is ez maradt.

 

"Ez most még elég szürreális. Nem így képzeltük el a győzelmet” - nyilatkozta Clark a mérkőzés után.

 

A 30 éves játékos mostanában éli fénykorát: tavaly májusban szerezte meg pályafutása első PGA Tour trófeáját, a Wells Fargo Championshipen, majd egy hónapra rá első major győzelmét a US Openen, ősszel pedig szerepelt a Rómában megrendezett Ryder Cupon is, az USA kötelékében. A mostani győzelem mellé karrierje legalacsonyabb köre párosult (60 ütés), amely nem mellesleg pályarekordnak számít Pebble Beach-en.

 

Először lépett pályára profiként az American Express hőse, Nick Dunlap. Az évet még egyetemi játékosként kezdő tehetség, aki 33 év óta először nyert PGA versenyt amatőr státusszal, bizonyára nem ilyen debütálásról álmodott: nem elég, hogy 54 szakasz után lefújták a küzdelmeket, Dunlap az utolsó helyen végzett.

 

Forrás: BBC sport

Fotó: ESPN

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés