Meglepetés győzelem a CME Group Tour Championshipen

A CME Group Tour Championship vasárnapi versenye az LPGA két legjobb játékosának erőfelmérőjévé vált.

 

A dél-koreai Amy Yang és a japán Nasa Hataoka egész héten káprázatosan alacsony pontszámokat értek el a floridai Naples-ben található Tiburon Golf Club pályáján, és ezt a sikerszériát folytatták az LPGA 2023-as szezonzárójának utolsó fordulójában is. Kettejüknek együtt mindössze öt bogey csúszott be a négy kör alatt. Végül a harmincnégy éves Yang lett a bajnok - és ővihette haza a kétmillió dolláros, első helyezettnek járó pénzdíjat - azzal, hogy megszerezte pályafutása ötödik, de 2019 óta az első győzelmét.

 

Yangnak a 16. LPGA Tour-szezonjáig kellett várnia, mire végre áttörést ért el Floridában, megszerezve első torna-győzelmét amerikai földön. Yang a 2008-as újonc szezonjától kezdve állandó húzóerő volt az LPGA Tour-on. Idén összesen három alkalommal végzett az első tíz között az LPGA versenyeken, köztük két T-4-es helyezést ért el az idei Chevron Championship-en és az AIG Women's Open-en. A győzelem azonban messzire elkerülte.

 

Bár a Tour Championship nem major, de olyan magas összegeket fizet, mintha az lenne, ezért a verseny tétje is óriási. A kétmillió dolláros díj, Yang pályafutásának legnagyobb nyereménye, 13 882 919 dollárral megelőzi Minjee Lee-t, aki a tizenegyedik helyen áll a pályafutása pénzdíjas listáján. Yang most már a második a dél-koreai golfozók között az LPGA karrierjéből származó bevételek tekintetében, csakis a 18,3 millió dollárt kaszált Inbee Park előzi meg, aki a LPGA Hírességek Csarnokát gazdagítja.

 

Forrás: Golf Digest

Fotó: San Diego Union-Tribune


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés