Rory McIlroy lemondott a PGA stratégiai testületénél betöltött posztjáról

 

Rory McIlroy a New York Times beszámolója szerint kedden lemondott a PGA Tour Policy Board-nál betöltött pozíciójáról a Tour 2023-as utolsó versenye előtt.

 

„Rory lemondásról szóló levele, amelyet késő délután küldött el a teljes elnökségnek, egyértelműen kijelentette, hogy a nehéz döntést szakmai és személyes kötelezettségek miatt hozta meg" - írta Jay Monahan a játékosoknak küldött keddi e-mailben, amelyet Ryan French osztott meg.

 

A harmincnégy éves McIlroy a Tour egyik leghangosabb szószólója volt az elmúlt két évben, mióta a szaúd-arábiai állami befektetési alap és a LIV Golf bekapcsolódott a golf világába, és jelentős időt töltött a Tour vezetői pozícióiban is. A négyszeres major-bajnok 2019-21 között tagja volt a játékosok tanácsadó testületének, 2021-ben pedig a PAC elnökeként tevékenykedett. Az elmúlt két évben a Policy Board, vagyis a stratégiai testület játékosigazgatójaként tevékenykedett.

 

A többi játékosigazgató – Patrick Cantlay, Charley Hoffman, Peter Malnati, Webb Simpson és Tiger Woods – jelenlegi feladata McIlroy utódjának kiválasztása 2024 végén lejáró megbízatásának letöltésére.

 

Forrás: Golfweek

Fotó: Sky Sports


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés