Esni tanítják a magyar kerékpárosokat

A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) az edzőtáborok részévé tenné az esésoktatást, amelyhez a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) szakmai segítségét kérte.

 

Az MKSZ csütörtöki sajtóközleménye szerint az úgynevezett pilot projekt lényege, hogy a hazai kluboknak lehetőségük legyen a versenyzőket megtanítani a megfelelő eséstechnikákra annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb és legkisebb sérülés forduljon elő a sportágban.

 

Mint felidézik, Fetter Eriket néhány éve közúton érte baleset, Gönczy Gergőt és Orosz Gergőt verseny közben sodorta el egy szabálytalan autós, néhány napja pedig a sportág első és eddig egyetlen magyar világbajnoka, Vas Kata Blanka edzés közben eltörte a kulcscsontját.

 

"A terveink szerint hamarosan elindul a Ne törd magad projekt, amelynek keretében online felületen regisztrálhatnak a sportegyesületek és az ország különböző pontjain tevékenykedő cselgáncsedzők, mi pedig szeretnénk őket összekötni, és koordinálni a közös munkát" - magyarázta Vízer Barnabás, az MKSZ sportigazgatója.

 

Forrás: MTI


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés