Golffal a gyerekek mentális egészségéért

Nick Dougherty, a Golf Alapítvány elnöke golfozni tanítja a gyerekeket. A Golf Alapítvány célja, hogy tíz éven belül az Egyesült Királyság és Írország mind a 32 000 iskolájában meghonosítsák a golfot.

 

Az Egyesült Királyság és Írország valamennyi iskolájában elindult egy ambiciózus kezdeményezés, amelynek célja, hogy a golf segítségével javítsák a gyermekek mentális jólétét.

 

Az "Unleash your drive" elnevezésű program egy volt profi golfozó, Nick Dougherty ötlete, aki a Golf Foundation jótékonysági szervezet elnökeként tevékenykedik.

 

"Ez nem a játék fejlesztéséről szól, hanem arról, hogy egy szebb jövőt biztosítsunk gyermekeink részére. A szórakozás, az új készségek elsajátítása és a mentális erőnlét javítása a cél." - nyilatkozta Dougherty a BBC Sportnak. 

 

A Golf Foundation egy bejegyzett jótékonysági szervezet, amely különféle háttérrel rendelkező gyermekeket vezet be a golfsport világába. A program, amely már elindult, a becslések szerint 15 millió fontba kerül.

 

Dougherty elismeri, hogy egyes iskolák részéről ellenállásba ütközhet a terv, ugyanakkor rámutat arra, hogy mindannyian profitálhatnak belőle, függetlenül attól, hogy milyen anyagi hátérrel vagy szabadtéri területtel rendelkeznek.

 

"Először azokat az iskolákat akarom elérni, amelyeknek a legnagyobb szükségük van rá.” - mondta. "Nem szükséges, hogy rendelkezzenek egy golfpályával. Nincs szükség testnevelő tanárokra ahhoz, hogy megtarthassák az órát, csupán egy osztályteremre.” 

 

A "plug and play" videóleckéket, amelyek a tanulók jólétére gyakorolt hatást mérik, maga Dougherty tartja, ezek során a gyerekek túlméretezett eszközöket és könnyű labdákat használnak, hogy célba találjanak.

 

"A játék ennek köszönhetően fejlődni fog, de a kezdeményezés inkább arról szól, hogy elérhetővé tegyük a golfot a gyerekek számára. Fontos, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, és ha soha többé nem nyúlnak a golfütőhöz, az sem baj, az élmény a lényeg.”

 

Az ötéves kutatás és fejlesztés csúcspontját jelentő kezdeményezés finanszírozásának elősegítésére új adománygyűjtő akciót hoztak létre. Ennek keretében 72 golfozó 2024 augusztusában, Wentworthben részt vehet az "Unleash Your Drive Final" elnevezésű döntőn.

 

A verseny első három helyezettje aztán részt vehet a jövő évi BMW PGA Championship Pro-Am versenyen Wentworthben.

 

Dougherty, aki 2021 óta a Golf Alapítvány elnöke, azt reméli, hogy a kezdeményezés finanszírozásához magánszponzorokat és kormányzati pénzeket is sikerül megnyerni.

 

"Nagyon sok támogatást kaptam olyan játékosoktól, mint például Rory McIlroy, Leona Maguire, Justin Rose és Tommy Fleetwood. Sőt, az R&A és a DP World Tour is mögénk állt. Ha mindannyian összefogunk, akkor elérhetjük a változást" - jelentette ki.

 

Forrás és fotó: BBC Sport


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés