Davis Kupa: 4-0-ra nyertek a magyarok

Az újonc Füle Mátyás megnyerte az utolsó, tét nélküli egyest, így a magyarok 4-0-ra legyőzték Törökországot a tenisz Davis Kupa keszthelyi osztályozóján, és februárban selejtezőt játszhatnak a DK-döntőbe jutásért.

 

A hazai válogatott hibátlanul teljesített a párharc első három mérkőzésén, mivel pénteken Marozsán Fábián és Piros Zsombor, majd a szombati párosban Marozsán és Valkusz Máté sem vesztett szettet a Helikon Teniszcentrumban.

 

Az utolsó, immár tét nélküli egyesre Nagy Zoltán kapitány az újonc Füle Mátyást küldte pályára, aki az ellenfél negyedik számú játékosával, Ergi Kirkinnel csapott össze. A nagykanizsai teniszező 566. a világranglistán, míg riválisát a 341. helyen jegyzik.

 

A 24 éves Füle - aki néhány hete elődöntős volt egy óbudai 15 ezer dolláros ITF-tornán - rögtön brékkel kezdett, ám az első öt gémből négyszer nem az adogató jött ki jobban. Egyre hosszabb labdamenetek következtek, 43 perc elteltével még csak 4:4 állt a nagyórán. A játszmát lezáró rövidítésben 2-2 után a megremegő Kirkin már csak egy pontot tudott hozni, így Füle nyerte a szettet.

 

A második felvonásban 4:2-ig kimerítő küzdelmet láthatott a közönség, közben a tűző nap is nehezítette a játékosok dolgát. A hatodik gémben a magyar újonc bréklabdánál egy remek fogadást ütve elvette ankarai ellenfele adogatását, innen pedig már nem volt visszaút a török számára. A találkozó 1 óra 54 percig tartott, a magyarok összesítésben 4-0-ra nyertek.

 

"Köszönöm azoknak, akik itt maradtak a meccsemre, még ha sokan azt se tudták, hogy ki vagyok" - mondta boldogan lihegve Füle Mátyás. "Életemben először játszottam ennyi ember előtt, remek meccs volt, talán többet kellene itthon, Zala vármegyében játszanom."

 

A magyar válogatott az év elején Tatabányán 3-2-re kikapott a francia válogatottól a DK-selejtezőben, így osztályozót kellett vívnia. Ezt Keszthelyen sikerrel vette a törökök ellen, így jövő februárban ismét selejtezőt játszhat a DK-döntőbe jutásért. Az ellenfél a novemberi sorsoláson derül ki.

 

Eredmény:

Magyarország-Törökország 4-0

 

Forrás: MTI 

Kép: MTI/Czeglédi Zsolt


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés