Döntő nap előtt

34. Nyílt Magyar Szenior Bajnokság második nap

A 34. Nyílt Magyar Szenior Bajnokság második napján a cseh Tomas Ruzicka egy ütéssel ellépett Koller Györgytől az élen, a harmadik helyre felkapaszkodó Batta Krisztina pedig szinte már a kezében tudhatja a női bajnoki serleget. 

 

Kezdjük az elején, ahol nagy változások nem történtek. A keddi nyitónapot követően Tomas Ruzicka és Koller György kettőse vezette a mezőnyt, 74-74 ütéssel, és bár szerdán mindketten elmaradtak az első körüktől, a cseh játékosnak sikerült eggyel jobbat játszania (77), így jelenleg egyedül vezeti a versenyt (+7). Koller egy ütés hátrányban, ám még mindig magyar bajnoki címvédést érő pozícióban követi (+8). Utánuk következik Batta Krisztina, aki 78 után ezúttal 75-öt játszott - bogeymentes back nine-nal -, így három helyet javítva megérkezett az élbolyba (+9). 

 

A korábbi háromszoros szenior női bajnok szinte már kezében érezheti a negyedik trófeát, hiszen a címvédő, Nagy Réka jelen állás szerint 16 ütés hátrányban követi a második helyen, és a harmadik Agnes Probstnak (+29) sem a dobogó legfelső foka lehet a realitás a harmadik napon. 

 

A Colony Club Gutenhof játékosa, az osztrák Stefan Tik a verseny eddigi legjobb körét hozta, 73 ütéssel. Tik számára főleg az első kilenc okozott kellemes pillanatokat, ahol sikerült két birdie-vel -2-t játszania, így most +10-zel a nyílt férfi kategória harmadik és a teljes mezőny negyedik helyét élvezheti. 

 

Az első napon egy jó hajrá választotta el Kovács Tituszt attól, hogy szerda reggel Ruczikával és Kollerel együtt induljon a leader flightból, ám végül a T7. helyen végzett. Bár a második kör első kilencén duplát és triplát is ütött, a back nine-t sikerült even parra hoznia, így jelenleg az azonos score-okkal jelentkező Ralph Müllerrel együttállásban (+12), a T5. helyről várja a finálét. 

 

ÉLŐ EREDMÉNYKÖVETÉS


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés