„A jó ütéseknek örülni kell, a rosszakat pedig el kell felejteni!”

A Balaton Golf Club játékosa, Petrás István golfpályafutásának legújabb fejezetéről és a sikeres ütések titkáról mesélt.

 

Mostanában sokat látunk a hazai golfpályákon. Hogy megy a játék, min dolgozol éppen?

A trükköm, hogy az ütést követően is lent tartom az ütőt. Véleményem szerint a labdát nem megütni, hanem elütni kell, emellett persze a figyelem és a koncentráció is fontos. Jelenleg azon dolgozom, hogy még magasabbra emeljem az ütőt a fejem fölé, és onnan indítsam az ütést. A másik nagy titok a könnyű, lendületes és eredményes ütésekben rejlik. Aki erőlködik, annak vége van!

 

Úgy tudom, egy hűséges társ is elkísér a pályákra.

Van egy hároméves, picike kutyám, aki szinte mindig velem tart, kivéve persze akkor, ha tombol a hőség. Nemrég játszottunk a Continental CityGolf Club pályáján, ami éppen az ő mérete!

 

Mi volt az eddigi legjobb score-od?

Az egyik alkalommal minden szerencsésen alakult, ekkor +10-et ütöttem

 

Mit adott neked a golf az évek során?

Egy életérzést, egy remek szórakozási lehetőséget, amit nem szabad túl komolyan venni. Néhány évi kihagyást leszámítva immár közel húsz éve golfozom, ezért bátran állíthatom, hogy aki csak azért megy ki a pályára, hogy idegeskedjen, az inkább maradjon otthon. A golf leginkább arról szól, hogy az ember élvezze a játékot és a fantasztikus társaságot. A jó ütéseknek örülni kell, a rosszakat pedig el kell felejteni!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés