Hovland örülhetett a drámai végjáték után

Viktor Hovland bírta jobban a nyomást Muirfield Village-ban, ahol playoff döntött a Memorial Tournament sorsáról, ezzel 3,6 millió dollár ütötte a norvég markát a 20 millió dollár összdíjazású versenyen.

 

Hovland a tikkasztó hőségben 2 ütéssel a par alatt zárt (70) vasárnap, így összességében -7-tel sikerült kiharcolnia a túlórát. A 25 éves klasszis 17. lyukon egy közel 10 méteres birdie puttal tett fontos lépést a rájátszás felé, majd sikerült a green mögül parra mentenie a 18-ast. Mindeközben McCarthy az egész napot kibekkelte bogey nélkül, egy olyan napot, amikor az átlag score épphogy 75 alatt volt, és csak egyetlen 70 alatti eredmény született, majd a sorsdöntő utolsó szakaszon, a legrosszabbkor szaladt bele egy duplába, és így a hosszabbításba.

 

A rájátszásban az amerikai és a norvég versenyző visszatért a 18. lyukra, ahol Hovland ismét mesteren puttolt, így megszerezte 4. PGA Tour győzelmét, valamint a 3,6 millió dollár értékű győztes csekket. Járt az elismerő kézfogás a házigazda, Jack Nicklaus-tól. A norvég először győzött az USA-ban, korábban kétszer Mexikóban és Puerto Ricóban diadalmaskodott.

 

„Végtelenül csalódott vagyok" - nyilatkozta McCarthy a mérkőzés után, a 30 éves amerikai játékosnak ez lehetett volna az első győzelme a legrangosabb profi sorozatban.

 

Többen alulteljesítettek vasárnap, így járt a győzelmi esélyekkel pályára lépő Rory McIlroy is, aki 75 ponttal játszotta magát ki a dobogóról. Ellenpélda is akadt: Scottie Scheffler 67-tel, a nap egyetlen hatossal kezdődő eredményét szállította, ezzel 29 helyezést javítva harmadikként fejezte be a versenyt. Csupán egyetlen ütéssel maradt le a rájátszásról, ami mindenképpen figyelemre méltó, miután épphogy bejutott a CUT-ba. A világranglista első az idei 13 versenyéből eddig 12-nél nem végzett rosszabb helyen.

 

Memorial Tournament eredmények

 

Forrás: pgatour.com


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés