Playoff módban a Golf Liga

A MidAmatőr Golf Sportegyesület beszámolója

Már a féláras pénteki gyakorlónap is megmozgatta a 25 év feletti korosztály fantáziáját, folyamatosan érkeztek - a tatai értelmezési tartományban mindenképpen kiválóan előkészített - pályára a midamatőrök tesztelni a viszonyokat.

 

Szerepet játszhatott ebben az is, hogy a két hét múlva megrendezésre kerülő Szlovákia elleni válogatott összecsapásra ez volt az utolsó lehetőség a csapatba kerüléshez.

 

Minden bizonnyal a kiváló időjárás is hozzájárult a végül 112 fős mezőnyhöz, így a legjobbak 8 órakor vághattak neki a LUA Resort MidAm Golf Liga második állomásának. Nemcsak a létszám, hanem a végső eredmény is idei rekordot hozott, a hencsei első forduló eredményeivel Tatán már a dobogót sem lehetett elérni.

 

A férfiak mezőnyében régi fényében tündökölve +2-vel nyert Meznerics Gergely, az ezüsthöz Dr. Bohács Zsoltnak 75 ütés és a jobb utolsó hat szakaszon elért eredmény kellett Magyar Krisztián ellenében.

 

A hölgyeknél még ennél is nagyobb izgalmak kerekedtek. Sajner Zsuzsa és Bihari Gyöngyvér azonos eredménnyel, +17-tel végeztek az élen, így a győzelemről rájátszás döntött. A kezdő ütést még mindketten jó pozícióba küldték a fairway közepére, a green támadását azonban mindketten elvétették. Zsuzsa került nagyobb bajba, a fák közül csak két ütést követően jutott a greenre, Gyöngyvér ezzel szemben hozta az up-and-down forgatókönyvet és egy szép mentett parral elhozta a serleget. A FB élő közvetítést itt tekinthetitek meg. A harmadik helyen is – mindössze egy ütéssel lemaradva a legjobbaktól - együttállás alakult ki Movik Gabriella és Hoang Thu Dung „Zung” között, a jobb hátsó kilenc döntött ez utóbbi javára.

 

20230530_golf_liga1.jpg

 

A szebbik nem nettó kategóriájában Bérczi, Movik, Kispál lett a sorrend rendre 65, 68, 69 nettó ütéssel.

 

A férfi mezőny első felének nettó küzdelmeiben szenior korú pódiumot láthatott a nagyérdemű Tőtös Zsolt (66) győzelmével, mögötte az idén szárnyaló Hatvári Árpád (67) és a férfi nearest versenyt nyerő Do Tu Van (67).

 

A magasabb hendikepesek között (Férfi B kategória) több bravúros kanyart is tartogatott az Old Lake pázsitja, Kovács László Zsolt (63) használta ki legjobban a hazai pálya előnyeit, őt követte Szépfy Márton (65) és Szűcs László (65).

 

Bérczy Krisztina (65) nemcsak a saját kategóriájában diadalmaskodott, hanem az Csepregi Csegő támogatásával létrehozott 50/55+ extra kategória díját is elhozta. Tőtös Zsolt (66) az ezüsttel, Banó Tamás (66) a bronzzal vigasztalódhatott.

 

A leghosszabb kezdőütést Fiserné Koplányi Eszter (192m) és Gürtler Miklós (242m) követték el, míg a hölgyek között Kovácsi Andrea Zsuzsannának sikerült legközelebb ütni a labdát a zászlóhoz a 8-as szakaszon a nearest különdíjért. A MONYO longest drive és a ChocoMe nearest to the pin tippversenyen pedig Lex Annamária volt a legközelebb a férfi távolság eltalálásához, míg a női longestet maga az elkövető tippelte meg legjobban, azaz Fiserné Koplányi Eszter.

 

20230530_golf_liga2.jpg

 

A LUA Resort csapatversenyében ezúttal a The BEster Team kaszálta legnagyobbat, de a Nekünk Nyolc és az Utolsókból lesznek az elsők csapatai sem távoztak üres kézzel.

 

A következő, harmadik fordulóra Szlovákiában kerül sor június 11-én. A helyszín Sedín, ahol a MidAm Golf Liga versenynapját megelőzően a korosztályos válogatottak megmérkőznek északi szomszédaink legjobbjaival.

 

Az idéntől objektív kiválasztási kritériumok szerint kivívható dicsőséget, azaz a válogatott szereplést az alábbi játékosok vállalták a kvalifikált élmezőnyből:

 

Meznerics Gergely, Krämer András, Hatvári Árpád, Szalay Attila, Gürtler Miklós, Sánta Zoltán (tartalék Véh Balázs, míg a kapitányi választás három helyére Vajta Balázs és Briglovics Gábor biztos meghívottak, a kilencedik pozícióról május 31-ig döntenek a kapitányok.

 

A hölgyek között Sajner Zsuzsa, Movik Gabriella és Huong Luu Thi Thu „Hajni” vívták ki a jogot a nemzeti mez viselésére, míg a kapitányi választással Dr. Fiserné Koplányi Eszterrel és Dr. Lex Annamáriával egészül ki a csapat.

 

Forrás: midamgolf.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés