Majort nyert a LIV sztárja

PGA Championship 

Brooks Koepka vasárnap örökre beírta nevét a golf történelembe, mint a sportág 20. olyan férfi versenyzője, aki karrierje során legalább 5 major tornagyőzelemmel büszkélkedhet. A LIV résztvevőjeként ráadásul a golfvilág pionírjévé is vált: első alkalommal nyert major tornát a szaúdi sorozatban versenyző játékos. 

 

Koepka mínusz hármat játszott a PGA Championship utolsó napján az Oak Hill Country Club par 70-es pályáján, ezzel pedig Viktor Hovlandot és Scottie Schefflert két ütéssel maga mögé utasítva mínusz kilenccel megnyerte a négynapos tornát. 

 

A 2018-as első sikere óta ez volt a harmadik alkalom, hogy a 33 éves játékos magasba emelhette a PGA Championship serlegét, a győzelem pedig némi elégtételt is jelenthetett számára az idei Masters után, amelyen vezető pozícióból sikerült elveszíteni az utolsó napot Jon Rahmmal szemben. 

 

Ezúttal szintén egy európai fenyegette a végjátékban, Viktor Hovland személyében, akivel a mérkőzés nagy részében fej-fej mellett haladtak. A 16-os szakaszon azonban megtört a jég: a norvég második ütésével a bunker szájához ütötte a labdát, ami pedig döntő momentumnak bizonyult. Hovland dupla bogey-t ért el, míg Koepka birdie-t ütött, az egy ütés előny rögtön négyre nőtt. Nehéz pillanat volt ez Hovland számára, aki karrierje első nagy tornájára hajtott, miután az idei Mastersen a top 10-ben sikerült végeznie. 

 

A 16. lyukon Hovland esélye szállt el, hogy befogja Koepka-t, ami lehetőséget biztosított Scottie Scheffler számára, hogy megcsípje a második helyet. A Players Championship győztese a verseny utolsó 12 lyukán hat birdie-vel robbantott - volt is mivel előállnia a csalódást keltő, +3-ra lehozott szombat után -, és három helyet javítva sikerült Hovlanddal együttállásban, a T2. pozícióban végeznie. 

 

Míg Koepka megnyerte a tornát, Hovland fenyegetett, Scheffler pedig brillírozott a végjátékban, Michael Block köszönte szépen és bezsebelte a showt. A 15. szakaszon hole-in-one-t ütött, a közönségkedvencnek pedig járt is az ölelés Rory McIlroytól. Block jó napot fogott ki, amit egy hidegvérrel értékesített par putt-tal zárt le, ezzel pedig a torna 15. helyén végzett. 

 

Forrás: Bleacher Report

Kép: Sportsnet Facebook oldala / Getty Images


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés