Az íjászat és golf egymás rokonai…

A 2022-es Profi Magyar Bajnokság szenior győztesével, Hahn Árpáddal, növendékei sikereiről és az íjászat terén elért kiemelkedő eredményeiről beszélgettünk.

 

Mesélj egy kicsit jelenlegi tanítványaidról!

A juniorok nemrég kirepültek a fészekből! Több olyan tanítványom is van, aki az idén érettségizik, többek között Kovács Dávid, Erik és Lena. Így most az a célom, hogy összetoborozzak tíz, nyolc és tizenkét év közötti fiatalt, akikkel egy remek, új csoportot indíthatok a S.t Lőrinc Golf Clubban.

 

Mi a véleményed az idősebb nemzedékről?

A női mezőnyből Nagy Réka teljesítményét emelném ki, ő egy rendkívül tudatos játékos, aki nagyon szépen dolgozik. A válogatott edzéseket követően megbeszéljük, mi az, amin javíthatna. Úgy látom, odafigyel a tanácsaimra, sokat fejlődött az utóbbi hónapokban. A szenior férfiak közül Takács János nevét említeném meg, akiben nagy lehetőséget látok.

 

A sport egy új szerelemmel is megajándékozott…

Eredetileg a vadászat miatt vizsgáztam le íjászatból - fontosnak tartottam, hogy pontosan célozzak. Aztán elkezdtem versenyekre járni, ami azt eredményezte, hogy országos szinten ma már alig akad ellenfelem szenior kategóriában. Két bajnoki aranyam, egy ezüst- és egy bronzérmem van. A teremben zajló megmérettetéseket követően hamarosan elstartolnak a kinti versenyek is. A hétvégén két regionális versenyen vettem részt, ezekből az egyiket megnyertem, a másikon második helyezést értem el. A célom, hogy nagyobb, nemzetközi megmérettetéseken is részt vegyek, méghozzá felnőtt kategóriában. Tavaly ezüstérmes lettem a közép-kelet-európai régió világbajnokságán; idén, a Romániában megrendezendő tornán már aranyat szeretnék. Ami a golfot illeti, az idén meg szeretném védeni a szenior bajnoki címemet. 

 

Hogyan befolyásolja az íjászatban megszerzett tudás a golfban elért eredményeket?

Az íjászat erős far- és hátizmot igényel, ezért most már a golfban is magabiztosabb és stabilabb ütéseket produkálok, sőt, a távolságaim is nőttek. A beállás, a lendítés hasonlósága, illetve a koncentráció fontossága miatt a két sport kiegészíti egymást, azt is mondhatnám, hogy egymás rokonai. Sajnálom, hogy csak viszonylag későn jöttem rá, mennyire hasznos sport is a versenyíjászat!  


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés