„Öt labdát veszítettem el és hatot találtam”

 

Dr. Rosta Gábor, szenior golfozó, a törökországi Belekben lezajlott, Fehér Zsolt-féle „kickoff” tábor tanulságait foglalta össze.

 

Milyen élményt nyújtott a törökországi edzőtábor?

Túlzás nélkül állíthatom, hogy életem egyik legnagyobb élménye volt a Belekben töltött idő! Hatvannyolc évesen elmondhatom, hogy már számos országban megfordultam, de a golfsport egy izgalmas új terület a számomra: az idei a harmadik szezonom. Bár az elmúlt négy hónapban csak sóvárogva néztem az ütőt, már a külföldi edzés első napján kiválóan ment a játék. Fantasztikus volt a szervezés és a környezet: három, gyönyörűen kialakított és karbantartott kilencszakaszos pálya, takaros klubház és magas színvonalú kiszolgálás fogadott minket a tengerpart közelében fekvő Cornelia Golf Clubban.

 

Hogyan zajlottak az edzések?

Le a kalappal Fehér Zsolt előtt, aki már három rosszul sikerült ütés után meg tudta mondani, min kéne változtatnom. Felhívta a figyelmemet azokra a tipikus hibákra, amelyeket egy autodidakta golfozó gyakran elkövet. Zsoltot kitűnő oktatónak tartom, ugyanis mindent megtesz azért, hogy összetartó csapatot kovácsoljon belőlünk. Mindannyiunknak személyre szabott feladatokat adott, a csapat mindent tagjánál – még a húsz éves tapasztalattal rendelkező játékosok esetében is – ráérzett azokra az apróságra, amelyeken a siker múlik. Profizmusának köszönhetően még a hatodik edzésen sem éreztem úgy, hogy fáradt lennék. Ugyanakkor a hatodik napra érett meg bennem a felismerés, hogy a golf fejben dől el. Ennek megfelelően sokkal jobban odafigyeltem minden egyes ütésemre.

 

Mi volt a táborban töltött idő legnagyobb tanulsága?

A kezdő golfozók is gyakran beleesnek abba a csapdába, hogy azt hiszik, jó erősen kell megütni a labdát. A trükk az, hogy nem nagyot, hanem hosszút kell ütni. A nélkülözhetetlen pályastratégiai ismeretek elsajátítása mellett azt is megtanultam, hogyan kell közlekedni egy a Balatonudvarihoz hasonló terepen. A Cornelia Golf Club technikás pályáján szinte egyetlen vízszintes szakaszt sem találtam, így többször indultam felfedezőútnak az elveszett labdák után. Egy hét golfozás során öt labdát veszítettem el és hatot találtam!      


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés