Múltidézés az első szenior bajnokkal

 

A Magyar Footgolf Szövetség cikke

Hazánk legelső szenior bajnoka, aki a kezdeti időktől bebetonozta magát az őt körülvevő közösségbe. Pivarcsek Antal sikereiről és tapasztalatairól számolt be az mfgsz.hu-n. 

 

A sportág hazai indulásától, az első vb évétől, 2012 óta egyesületi szinten is részese vagy a footgolfnak. Hogyan indult az utad a golfpályán?

Gyerekkori barátom volt Hankó Péter, aki Gelencsér Gáborral együtt behozta Magyarországra ezt a sportot. Mivel régen együtt fociztunk, és a footgolfban is a labdáé a főszerep, kipróbáltam. Szerelem volt első látásra és ennek köszönhetően itt ragadtam.

 

Olyannyira lett szerelem, hogy Magyarország első szenior bajnoki győzelme a tied még 2014-ből. Hogyan tekintesz vissza erre a sikerre?

Alapvetően bárki, aki hasonló eredményt ér el bármilyen sportban, felemelő érzés tölti el. Így volt ez az én esetemben is. Hozzátenném, hogy ekkor még nálunk a footgolf gyerekcipőben járt, nem játszották ennyien. Mindezek ellenére fantasztikus játékosok vettek részt a versenyeken. Napjainkra ismertebbé vált a sportág, aminek hála több kiemelkedő játékossal találkozhatunk a pályán. Emiatt mondanám, hogy ma ezt az eredményt sokkal nehezebb lenne elérni. Ugyanakkor büszke vagyok arra, hogy ebben a sportágban az első szenior bajnok lehettem és ezt sosem fogom elfelejteni.

 

Mennyi időt kellett belefektetned, akár a fizikális vagy a mentális felkészülésbe, hogy sikereket érj el?

Korábban sokkal kevesebb gyakorlás is elegendő volt ehhez, viszont ma már jóval több edzést igényel, ha valaki eredményes szeretne lenni. Heti több alkalom szükséges egy jobb teljesítményhez.

 

Az évek alatt számos élménnyel gazdagodtál. Konkrétan mit adott a footgolf?

Kezdeném azzal, hogy nagyon jó kikapcsolódási lehetőség amellett, hogy sok jó embert ismertem meg ezáltal. Megszerettem a közösséget, ami körbe vesz engem a kezdetektől fogva. Ami a környezetet illeti, csodálatos helyeken fordultam meg a versenyek által. A footgolf lehetővé teszi, hogy kiszakadjunk a mindennapok monotonitásából, hiszen arra a pár órára, amikor rúgjuk a labdát, szó szerint minden a háttérbe szorul és csak a játék kap főszerepet.

 

A kikapcsolódást tekintve, elég nyugodt játék. Mennyire mondható el, hogy ez inkább a 45 év felettiek sportja?

Egyre több ügyes junior játékos bukkan fel a versenyeken, ezért egyáltalán nem sorolnám az idősebbek sportja közé a footgolfot. Mindenki megtalálja benne azt a szépet és örömet amiért az adott személy játszani szeretné. Elég összetett sport, hiszen technikásnak kell lenni, fejben is 100%-ot kell nyújtani.

 

Mik a további célok a sportágban?

Egyszerűen, hogy minél tovább tudjam játszani ezt a gyönyörű sportot. Szeretném magam fejleszteni és többet gyakorolni, amennyiben az időm és energiám is engedi. Számomra elegendő boldogságot ad, ha ebben a környezetben még jó sokáig ott lehetek a pályán.

 

Forrás és kép: mfgsz.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés