Périzs 2024: aggasztó a közlekedési helyzet

A jövő évi olimpia és paralimpia szempontjából aggasztónak minősítették a párizsi közlekedési helyzetet francia parlamenti képviselők. Az insidethegames.biz portál a törvényhozás tényfeltáró bizottságának jelentését ismertetve közölte, a különböző közlekedési társaságokat ellenőrző és koordináló hatóság (IDFM) hétmillió többletutassal számol az olimpia, valamint hárommillióval a paralimpia idején.

 

Valérie Pécresse, az IDFM elnöke felszólította a francia kormányt, hogy finanszírozza az infrastruktúra-fejlesztést. Clément Beaune közlekedési miniszterhez intézett levelében 200 millió eurós támogatást szorgalmazott a közlekedés javítására. A parlamenti képviselőknek az IDFM-es állásfoglalást pár nappal követő jelentésében a főbb aggodalmak között szerepel, hogy az olimpiáig sikerül-e a fogyatékkal élők számára az akadálymentesítés, egyes metróvonalak bővítése, a megfelelő személyzet biztosítása és a szükséges buszjáratok forgalomba állítása.

 

"Remélem, javulnak a dolgok, de nagyon aggasztó helyzetben vagyunk" - mondta a nemzetgyűlési jelentéstevők egyike, Stéphane Peu.

 

Forrás: MTI 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés