Útjára indult az LPGA Tour

A floridai Orlandóban, a Hilton Grand Vacations Tournament of Champions mezőnyével startolt január 19-én a nők első számú profi idei versenysorozata, a 33 állomásból álló LPGA Tour.

 

A golfozók mostantól november közepéig tizenkét országban, valamint az Egyesült Államok 11 államában gyűjthetik a mindent eldöntő ranglistapontokat. Idén rekord összeget, 101,4 millió dollárt osztanak szét, ebből 9 millió dollár a KPMG Women's PGA Championshipen, a Baltusrol Golf Clubban, 10 millió dollár az első US Women's Openen, a Pebble Beach Golf Links-en talál majd gazdára.

 

Szeptember végén az amerikai csapat biztosan próbát tesz majd az európai csapat dominanciájának véget vetni a Spanyolországban először rendezendő Solheim-kupán.

 

A 2022-es LPGA Tour-on 11 új csillag szerzett első helyezést, így az sem csoda, hogy az idén is rengeteg feltörekvő sztár csatlakozik újoncként a bajnoksághoz, köztük Lucy Li, Hae Ran Ryu és Alexa Pano. Emellett kérdéses, hogy a világelső golfozó, Lydia Ko pályafutása miként alakul, Nelly Korda pedig négy hónap kihagyás után vajon vissza tudja-e szerzi az első helyet.

 

Forrás: hungolf.hu / MGSZ 

Fotó: Team Canada / Équipe Canada Facebook oldala


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés