Ronaldo Szaúd-Arábiába igazolt

A Manchester Unitedtól való távozása óta szabadon igazolható Cristiano Ronaldo aláírt a szaúdi al-Nasszrhoz – közölte a klub a közösségi médiában.

 

„Ez több, mint történelemírás! Ez egy olyan igazolás, amely nem csak a klubunkat ösztönzi arra, hogy nagyobb sikereket érjen el, hanem az egész bajnokságunkat, nemzetünket és a jövő generációit, fiúkat és lányokat, hog legyenek önmaguk legjobbjai. Üdvözlünk Cristiano új otthonodban, az al-Nasszr-ban” – köszöntötte a portugál klasszist új klubja az Instagramon.

 

A 37 esztendős portugál támadó 2025 nyaráig írt alá, szerződéshez a Marca információi szerint évi 200 millió eurós, azaz közel 80 milliárd forintos fizetés jár.

 

A portugál már a nyáron kifejezte távozási szándékát a Manchester Unitednél annak reményében, hogy egy Bajnokok Ligájában szereplő csapatban játszhat, de nem kapkodtak érte az európai élklubok, Erik ten Hagnál, az MU menedzserénél pedig nem számított alapembernek, s előbb személyes okokra hivatkozva nem vett részt a csapat nyári edzőtáborában, majd a Rayo Vallecano elleni felkészülési mérkőzésen a félidőben lecserélt sztár még a lefújás előtt elhagyta az Old Traffordot.

 

Októberben megtagadta a játékot a Tottenham elleni bajnokin, ami miatt a klub három napra felfüggesztette, s nem volt a Chelsea elleni mérkőzésre nevezett keretben. Ezt követően nagy vihart kavart interjút adott Piers Morgannek, s többek között azt mondta, a Manchester United elárulta őt.

 

Az interjút követően a Manchester United felbontotta a játékos szerződését.

 

A Manchesterben heti 500 ezer fontot (nagyjából 225 millió forintot) kereső ötszörös aranylabdás fizetési igényei túl magasnak bizonyultak európai és MLS-klubok számára is. Az al-Nasszr csapatában Rudi Garcia lett az edzője, aki korábban a Lille, a Marseille, a Lyon, és az AS Roma edzője is volt, és olyan csapattársai lettrek, mint David Ospina, vagy a kameruni válogatottban a világbajnokságon is remekül teljesítő Vincent Aboubakar.

 

Az al-Nasszr jelenleg a második helyen áll a szaúdi bajnokságban, ahonnan csak a bajnok kvalifikál az ázsiai Bajnokok Ligája küzdelmeire.

 

Forrás: Nemzeti Sport


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés