Messi vezetésével nyertek az Argentínok

Argentína labdarúgó-válogatottja sokáig eredménytelenül gyürkőzött Mexikóval, de a második félidő derekán góllá érett a labdabirtoklási fölénye, Lionel Messi remek lövésével előnybe került a Scaloni-legénység, és végül 2–0-ra megnyerte a két csapat szombat esti mérkőzését a katari világbajnokság C-csoportjában.

 

A nagy eltökéltségről árulkodó argentin nyilatkozatok dacára tizenöt perc elteltével már a mexikói drukkerhad ollézásától visszhangzott a luszaili stadion. Gólt az övéik sem szereztek, de határozottan benne voltak meccsben, a jól szervezett, letámadással vegyített romboláson túl cicázást idéző hosszú adogatásra is futotta erejükből az ellenfél térfelén, ennek szólt az ováció. Az első félidő leglátványosabb jeleneténél a mexikóiak voltak a kezdeményezők, Alexis Vega szabadrúgásának szépségéhez méltó volt az argentin kaput őrző Emiliano Martínez vetődése és labdaelkapása is.

 

A szünet után az argentinok próbáltak szorítani a présen, de mindig hiányzott a kettős mexikói védőfal áttöréséhez. Ez volt a képlet egészen a 64. percig, amikor Di María jól játszott középre két védő között, Lionel Messi a labdaátvétel után gyönyörűen lőtt ballal a bal alsó irányába a tizenhatos előteréből, mindeközben Julián Álvarez nagyon jó elmozgással nyitott folyosót a száguldó labda előtt. 1–0

 

Ezután Mexikónak kellett váltania. Szögletig még csak-csak eljutottak a zöld mezesek, helyzetig azonban nem, aztán a 87. percben megkapták a kegyelemdöfést: egy bal oldali szöglet után Messi passzából Enzo Fernández jó cselek után, a tizenhatos bal oldaláról gyönyörűen kanyarított a hosszú sarokba. 2–0

 

Argentína megkönnyebbülhet, kapott gól és nagyobb mexikói helyzet nélkül lehozta ezt a rendkívül fontos mérkőzést, és három ponttal a birtokában várja a záró csoportfellépést. Scaloni cseréi ezúttal bejöttek, ketten is fontos szerephez jutottak a gólokban – a lengyelek ellen talán meglesz az ideális kezdő tizenegy is.

 

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: AFP


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés