Majdnem hatvan alatt

 

A szezon lezárásaként Zala Springs texas scramble viadallal búcsúzott el a 2022-es évtől. A Márton-napi Golfversenyen 35 páros állt elütőhöz, közülük is kiemelkedett Krämer András és Szeberényi Máté kettőse, akik igazolták a tételt, mely szerint a golfozó legnagyobb ellenfele maga a pálya.

 

Az idei MidAmatőr Bajnokság magyar mezőnyének bronzérmese és a nyílt kategória aranyérmese hatalmas játékkal, hatvan ütésből teljesítette Zalacsányt.

 „Fantasztikus napunk volt – idézi fel Krämer András. – Máté hosszújátéka egészen elképesztő távlatokat nyitott az approach tekintetében. A taktikát úgy alakítottuk ki, hogy én játszottam a biztonsági ütést, Máté a rizikósabbat, a greenen pedig megfordult a sorrend, Máté puttolt elsőnek, majd következtem én. Szerencsés napot fogtunk ki, mert nagyon jól működött ez a dinamika.”

 

Olyannyira sikeresnek bizonyult az együttműködés, hogy a duó egy idő után megérezte, a győzelem mellett akár hatvan ütés alatt is teljesíthetik a versenyt: „A kilences lyuk után mínusz hattal fordulva csak nagyon halkan vallottuk be magunknak, hogy ezzel a teljesítménnyel képesek lehetünk akár 59-et is ütni. Sajnos a 14-esen hibáztunk, így egy „csalódott” parral kellett tovább mennünk. Az utolsó négy szakaszt ezért mindenképpen birdie-znünk kellett, hogy az 59 meglegyen. Egészen a legvégéig megvolt az esély, hiszen a tizenhetes szakaszról úgy jöttünk le, hogy sikerült mindhárom szakaszt mínusz egyre hoznunk.

 

A tizennyolcason Máté óriás drive-ját követően András egy rescue-t ütött 74-re, onnan kellett approach-ot játszaniuk. „Én egy picit rövidre hagytam – meséli a midamok elnöke –, Máté egy picit hosszúra, sajnos mindketten a zászló bal oldalán. Úgy tűnt, az övé lesz a jobb, mert az enyém, bár közel esett a zászlóhoz, nagy backspinnel visszajött a fringe-re. Végül egyikünknek sem sikerült a puttot birdie-re váltani. Furán hangzik, de a végén már úgy voltunk vele, hogy jobb lett volna, ha a tizenhatoson szállnak el az esélyek, és akkor nincs a legvégén ez a bosszúság. Így egy picit csalódottak voltunk, de csak azért, mert az ötvenkilences score-tól csupán öt lépés távolság választott el bennünket. Persze igyekszünk úgy eltenni ezt az élményt, hogy még az utolsó ütésnél is megvolt az esélyünk!

 

Most ugyan nem sikerült az álomszerű score, de Krämer elárulta nekünk, hogy ez a páros a jövőben újra megpróbálja: „Nagyon jó hangulat és játék jellemezte ezt a napot! A szerencsére sem panaszkodhatunk, volt jó néhány olyan megoldás, ami másképp is elsülhetett volna. Abban maradtunk, hogy amennyiben lesz rá lehetőségünk, megpróbáljuk majd újra, hátha sikerül összehoznunk valahogy az ötvenkilencet.

 

Bár ez a score egyelőre még várat magára, Krämer András idén nyáron egy fantasztikus rekordot már felállított Balatonudvariban. Erről azonban legközelebb számolunk be.

 

Fotó: TÁTRAI BÉLA


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés