Gulácsi Péter súlyos sérülést szenvedett

A magyar labdarúgó-válogatott játékosa, Gulácsi Péter térdsérülést szenvedett az RB Leipzig–Celtic Bajnokok Ligája mérkőzés elején, emiatt mindössze 13 percnyi játék után hordágyon vitték le a pályáról. Azóta megérkeztek az első orvosi diagnózisok, amelyek szerint súlyos a kapus sérülése.

 

Az RB Leipzig hivatalos honlapja a késő esti órákban jelentette be, hogy az orvosi vizsgálatok szerint elszakadt Gulácsi elülső keresztszalagja a jobb térdében. Mindez azt jelenti, hogy féléves, akár 8-10 hónapos kihagyás is várhat a 32 éves kapusra.

 

A Leipzig Gulácsi nélkül is magabiztosan nyert a Celtic ellen, ezzel kulcsfontosságú pontokat szerezve a Bajnokok Ligája 2022–2023-as kiírásában. A vezéráldozat azonban fájó lehet, nemcsak azért, mert az elmúlt hat idény legbiztosabb pontját vesztette el hosszú időre a német csapat (203 bajnoki a lehetséges 212-ből), hanem mert egy teljesen ártalmatlan szituációban, egy passz után történt a baj.

 

A lefújás után a szintén Lipcsében légióskodó Szoboszlai Dominik – aki gólpasszt jegyzett a mérkőzésen – Gulácsi Péter szerelését magasba tartva ünnepelte a győzelmet.

 

Forrás: index.hu
Kép: MTI/Szigetváry Zsolt


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés