Tóbiás Amerikában

Tobiás Zsolt a Highland Pro edzője, nem először járt az Egyesül Államokban, most azonban az a megtiszteltetés érte, hogy két hetet eltölthetett a Leadbetter Akadémia floridai központjában a Golfzon Leadbetter Academy-n, ahol a legújabb golftechnikákkal és a világelitet edző szakemberekkel ismerkedhetett meg.

 

Mint tudjuk a Leadbetter Akadémia a világ legjobb játékosait edzi, akik rendszeres szereplői az LPGA és a PGA sorozatoknak, emellett pedig a junior élvonalának „keltetőjeként” is működik. A feltörekvő nemzedékből több olyan játékost is oktatnak az Orlando városához közeli intézményben, akikből egyszer a jövő nagy reménysége válhat.

 

Tóbiás a képzés során megismerkedett az akadémia szerkezeti felépítésével, több tanár óráját meglátogatta, valamint konzultálhatott a szakma elismert képviselőivel is.

 

„Abban a szerencsés megtiszteltetésben részesültem, hogy az igazgató invitálására két hetet eltölthettem a Leadbetter Orlandói főhadiszállásán. – mondja Zsolt. – Maga a képzés minden nap reggel nyolctól délután négyig tartott, különböző oktatókkal. Az órák úgy néztek ki, hogy edzéseket látogattunk meg, amelyek során a trénerek elmagyarázták, éppen mit csinálnak, és miért úgy csinálják. Rendkívül hasznos tapasztalatnak bizonyult a kint eltöltött időszak.”

 

Tóbiás Zsolt elmondása szerint nagyon hasznos új tudásra tett szert, mind az erőnléti, mind mentális felkészítés területén. Olyan újszerű puttolást fejlesztő technikákkal ismerkedhetett meg, amelyet a PGA játékosok is alkalmaznak a rövidjáték során, valamint elsajátította a pozitív mentalitás szerepét és fontosságát a versenyhelyzetben jelentkező hullámvölgyek során.

 

„Amiket kint tanultam természetesen beépítem az oktatásomba, így a tanítványaim számíthatnak rá, hogy a kint megszerzett tudással hamaroson ők is megismerkedhetnek – mondja Tóbiás Zsolt – Terveim szerint januárban ismét visszamegyek, hogy újabb certifikációt szerezzek Orlandóban.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés