A győzelemhez konkrét célok kellenek

A szeptember közepén megrendezett Senior Bajnokság nyílt és magyar női kategóriájában egyaránt győzelmet arató Nagy Réka a bajnoki címhez vezető útról, a fizikai és szellemi felkészülés fontosságáról mesélt.

 

Összefoglalnád dióhéjban a három zalacsányi nap krónikáját?

Lényegesen jobban éreztem magam, mint amire számítottam – ez persze a remek flight-társaknak is köszönhető. Mindhárom napon csodás emberekkel játszottam együtt, a fantasztikus hangulatú közös vacsorákon pedig örömmel tapasztaltam a női játékosok közötti páratlan összetartást, ami talán még magánál a játéknál is többet jelentett a számomra.

 

Milyen elvárásokkal álltál elütőhöz a bajnokságon?

A szezon előtt azt a célt tűztem ki magam elé, hogy ha nem is idén, de az elkövetkező években magyar bajnokként lépjek a dobogóra. Egy sajnálatos apropóból, mivel Batta Krisztina nem tudott elindulni a versenyen, három-négy női játékossal együtt esélyt kaptam a győzelemre, és élni tudtam vele.

 

Azok közé a golfozók közé tartozol, akik komolyan készülnek a versenyekre. Hogyan zajlott a felkészülés?

Már évek óta Hahn Árpád segíti szakmai fejlődésem. Úgy gondolom, hasznos, ha az embernek van egy konkrét célja, motivációja és edzésterve, amit – annak figyelembevételével, hetente mennyit tud gyakorolni - már ez év elején elkészít. A heti minimum kétórás technikai edzések mellett nagy hangsúlyt fordítottam a pályajátékra. Mivel legalább hét-nyolc különböző típusú edzést váltogattam, sohasem éreztem unalmasnak a golf gyakorlását, minden óra más volt!

 

Milyen erősségekre és gyengeségekre derült fény a bajnokság során?

A technikai tudásom látványos fejlődésen esett át az elmúlt években, a sport mentális részén azonban még van mit csiszolnom. Megesik persze, hogy taktikai okokból sikertelen az ütésem, de olyan helyzet is adódik, amikor nem bízom az ütésem sikerében. Megfigyeltem, hogy mindig akkor hibázom, amikor elbizonytalanodom, pedig sokkal nagyobb önbizalommal, sokkal bátrabban is játszhatnék.

 

Innen mi a következő lépés?

Mindenképpen arra törekszem, hogy tökéletesítsem golftudásomat, sőt, a bajnoki cím megvédése is álmaim között szerepel, de ez egyelőre még a jövő zenéje.      

 

20220927_senior_bajnokság.jpg

 

Belső kép: hungolf.hu / MGSZ

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés