Hétvégi versenykörkép

Noha szeptember utolsó hétvégéjén a MatchPlay Bajnokságra figyel a hazai golfvilág, szép számmal akadtak versenyek az ország golfklubjaiban Hencsétől Kisorosziig, Bükfürdőtől Pestszentlőrincig. A Kisoroszi Klubbajnokságról külön cikkben írtunk, amely ide kattintva olvasható el.

 

BMW Schneider - Hencse Open

Szombaton, több mint negyven indulóval zajlott a Hencse Open, 18 szakaszos stableford versenye. A torna számos szlovén versenyzőt vonzott, de a mezőnyben akadt kazah golfozó is. A bruttó győzelmet a Golf Klub Radenci masters játékosa, Zivko Mlinaric  szerezte meg, 81 ütésből teljesítve a pályát. A magyarok között a legjobb eredményt a Higland színeiben Reska János érte el.

EREDMÉNYEK

 

 

 

GolfClassicTour VI. – Final

Hatodik, egyben döntő ütközetéhez érkezett a Birdland hagyományos éves versenysorozata, a Classic Tour. Az utolsó felvonásban fej-fej mellett végzett a sorozat pontvadászatban kimagasló Mike Wynn és a második helyezett Bozsaky Márk, mindketten 81 ütésből teljesítették a 18 szakaszt. A sorozatban az Old Lake játékosának első helye megkérdőjelezhetetlen, Wynn 3325 ponttal, a szenior kategóriát is megnyerve végzett az élen, Bozsaky a második 2035 ponttal, aki a Felnőtt férfi „A” kategóriában diadalmaskodni tudott, a harmadik Popovits Bálint 1820 egységgel. A Felnőtt Férfi „B” győztese Szigeti Lajos lett, a Felnőtt Női kategória élén Movik Gabriella végzett, a 2022-es kiírás legjobb Juniorja Marton Levente, míg a legtöbb pontot összegyűjtő senior/supersenior/masters női versenyzőnek az évben Pogány Éva bizonyult.

EREDMÉNYEK

 

Mercedes-Benz Hovány Kupa

Zirc egyéni stableford versennyel jelentkezett szombaton, amelyen négy kategóriában díjazták a játékosokat. A 18 szakaszos viadal szoros befutót hozott, a MidAmatőr Briglovics Gábor és a Forest Hills játékosa Véh Balázs egy egység különbséggel végzett, előbbi 77, utóbbi 78 ütéssel teljesítette a versenyt.

EREDMÉNYEK

 

Highland Társasági Verseny BMW WALLIS MOTOR forduló

Vasárnap folytatódott a Highland Társasági Versenysorozata, a BMW Wallis Motor forduló 9 szakaszon tett próbára a játékra jelentkező 65 versenyző golftudását. A stableford viadal bruttó kategóriájának élén Urbán László végzett, aki az ötödik szakaszig bogeymentesen játszott, ráadásul a négyesen sikerült birdie-t is ütnie. Bár innentől fogva a célig jött három bogey, így is egyedüliként sikerült negyven ütés alatt (38) teljesítenie a teljes mezőnyben.

EREDMÉNYEK

 

SAXO Bank kupa 2022. St.Lőrinc vs. Vietnámi klub (egyéni és csapatverseny)

St. Lőrinc is tartogatott egy izgalmas versenyt szeptember utolsó hétvégéjére, vasárnap rendezték meg a SAXO Bank kupát, közel hatvan fő részvételével. A stableford verseny élén a délpesti klub U16-os tehetsége, az idén már több st. lőrinci tornán is bizonyító Kovács Gergő végzett, 79 ütésből teljesítve a 18 szakaszt. 

EREDMÉNYEK


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés