Kiélezett végjátékban Morozové a nyolcadik forduló

A PGA Pro Tour, a PGA of Hungary hagyományos éves versenysorozata nyolcadik fordulójához érkezett hétfőn a Pannonia Golf & Country Clubban. A szűkre szabott mezőny ellenére remek csatát vívtak egymással a felek, a győztes kilétéről az utolsó szakasz döntött.

 

Rózsa Dávid fantasztikus „első félidőt” játszott, a negyedik, par 5-ös szakaszon eagle-t ütött és a hetedik szakaszig nem is hibázott. Noha az első kilencet két bogey és egy dupla zárta le, +2-jével első helyen fordulhatott a hátsó kilencre, egy ütéssel megelőzve Mikhail Morozovot.

 

A tízesen Dávid még tovább tudta növelni előnyét, ahol a parjával szemben Misa bogey-t ütött, a 13-as szakaszon azonban Rózsa tripláját, az idei Profi Bajnokság győztese pedig bogeyt ütött, amivel eltűnt a kettejük között lévő különbség. Innentől együttállásban haladtak egészen a tizennyolcas szakaszig, amelyen Morozov parjával szemben Dávid bogey-t ütött. A fordulót így a Pro ranglista második helyezettje Mikhail Morozov (77) nyerte, Rózsa Dávid lett a második (78).

 

A harmadik helyet ifj. Csiki Péter (79) szerezte meg az utolsó szakaszon ütött birdie-jével, a hátsó kilencre feljavuló Greff Bálinttal (80), és az utolsó szakaszon duplát ütő Makszin Áronnal (80) szemben.

 

A következő fordulót egy hét múlva ugyanitt tartják meg.

 

PGA Pro Tour 8. forduló

Pannonia Golf & Country Club

2022.09.19.

 

EREDMÉNYEK:

1 Mikhail Morozov: 77

2 Rózsa Dávid: 78

3 ifj. Csiki Péter: 79

T4 Greff Bálint: 80

T4 Makszin Áron: 80

6 Lencz Krisztián: 83

7 Baranyai Róbert: 87

8 Holló Zsombor Péter: 88


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés