Kötél vezet, de szoros az élmezőny

 

Kötél Bence újabb -4-es eredményének köszönhetően továbbra is vezeti a Nyílt Junior Bajnokság 2022-es évi kiírását a Pannonia Golf & Country Clubban. A lányoknál sincs változás a vezető kilétét illetően: Lana Malek +3-mal áll az élen. Mínuszos eredményből szerdán sem volt hiány, összesen nyolc 72 alatti eredmény született, nagyon szoros döntőre van kilátás csütörtökön.

 

Kötél Bence eddig bámulatos teljesítményt nyújt a bajnokságon. Szerdán ugyanúgy 5 birdie, 1 bogey, 12 par számsort hozott, mint a keddi napon, az újabb 68-as score-ral pedig immár egymaga vezeti a bajnoki tabellát. Legnagyobb kihívója, a szlovák René Bergendi, ezúttal kettővel több birdie-t, szám szerint 6-ot írhatott be a statisztikába, azonban a rontott szakaszok is megérkeztek: az első kilencen 1 bogey-t és 1 duplát is ütött, így 69-cel (-3), egy ütés hátrányba került Kötéllel szemben. Kettővel Bergendi mögött, a teljes mezőny harmadik helyére a cseh Timotej Formanek jött fel, a nap és a torna eddigi legjobb eredményével, 67-es score-ral (-5). A belga és magyar felmenőkkel rendelkező Hayder-Török Alexander Formanekkel együttállásban a harmadik helyen áll, a keddi -2 után -3-as eredménnyel zárta a napot.

 

A lányok versenyében továbbra is a szlovén Lana Malek vezeti a mezőnyt, annak ellenére, hogy az even par után most +3-mal jött le a pályáról. A második helyről honfitársa, Barbara Car +1-es eredményével kiszorította Jaczkovics Emmát, aki ezúttal +5-öt játszott. Az élmezőny: Malek +3, Car +4, Jaczkovics +6, Sára Dimitrova (cseh) +7.

 

A magyar fiú „A” kategóriában Somogyi Bence (+2), Károly Ádám Endre (+7) és Vu Péter (+7) alkotják a dobogót, a lányok körében Jaczkovics Emma (+6), Berkenyei Daniella (+11) és Fedeli Grace Margot (+17) a sorrend. A B mezőnyben a magyar fiúkat továbbra is Zala-Kovács Péter (+26) vezeti, a lányoknál Fedeli Laetitia Bona (+21) áll az élen.

 

LIVE SCORE

 

Kép: hungolf.hu / MGSZ 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés